Terug naar Vind je geparkeerde auto terug met je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Vind je geparkeerde auto terug met je iPhone

Door Laura Grootaarts5 augustus 2019 15:232 min. leestijd0

Een roadtrip is leuk … tenzij je je geparkeerde auto kwijtraakt. Of wanneer je zeker weet dat je hem in de Einbahnstrasse geparkeerd hebt. Dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig helpt je iPhone je om je auto weer te traceren met de app Kaarten.

Geparkeerde auto terugvinden iPhone

Geparkeerde auto terugvinden iPhone

Je auto terugvinden is het gemakkelijkst als je een bluetooth- of CarPlay-verbinding hebt in de auto. Zodra je uitstapt, wordt de verbinding verbroken; Kaarten snapt dan dat de auto geparkeerd is en dat je deze verlaten hebt. De locatie van de auto wordt dan gemarkeerd met een blauwe pictogram met daarop een autootje. Je vindt de route als volgt weer terug:

  • Tik op het zoekveld. Tussen de suggesties verschijnt ‘Geparkeerde auto’. Tik hierop.
  • Tik op ‘Route’. Kies voor een wandelroute of een route met de auto, openbaar vervoer of taxi.
  • Tik op start.

Werkt het niet? Check je instellingen

Voordat je in den vreemde dit trucje uitprobeert, zouden we het in Nederland even testen. En dan niet op je werk of thuis, want Kaarten markeert geen locaties waar je vaak komt. Check vooraf ook even de volgende instellingen:

  • Schakel ‘Locatievoorzieningen’ in via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’.
  • Controleer of ‘Belangrijke locaties’ is ingeschakeld, via ’Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen>Systeem>Belangrijke locaties>Belangrijke locaties’.
  • Ten slotte moet je ook de volgende schakelaar op groen hebben staan: ‘Instellingen>Kaarten>Toon parkeerlocatie’.

Locatie onthouden handmatig

Heb je geen bluetooth- of CarPlay-verbinding in je auto? Markeer dan als je je auto geparkeerd hebt zelf even je locatie. Dat is iets meer werk, maar werkt ook prima.  Tik rechtsboven in de kaart op i en ‘Markeer mijn locatie’. Om te voorkomen dat je de locatie per ongeluk weer wist, kun je hem favoriet maken. Of tik op ‘Deel’ en stuur een bericht met daarin de locatie naar je eigen telefoonnummer.

iPhone vakantietips rondom het thema Auto

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar