Terug naar Welke Fritz!Box-router moet je hebben?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Welke Fritz!Box-router moet je hebben?

Door Sven Lamers25 juli 2019 11:024 min. leestijd0

De meeste mensen zijn in het dagelijks leven niet bezig met routers. Die krijgen ze van hun provider, die brengt het internet in huis en daarmee is de kous af. Helaas kiezen de providers doorgaans voor de goedkoopste routers die ze kunnen vinden. Daar zit je dan, met je razendsnelle internetverbinding, terwijl de router de snelheid helemaal niet aankan, de wifi continu wegvalt en het internet platligt als iemand Netflix streamt.

Vroeger had je nog de AirPort-routers van Apple, maar daar is het bedrijf helaas mee gestopt. Daarom gingen we op zoek naar een alternatief, en we kwamen uit bij een router van de fabrikant AVM. Die kwam in 1995 tot het ludieke idee om zijn netwerkapparatuur tot Fritz! om te dopen. Deze bewust niet-technische naam moest met een knipoog staan voor Duitse kwaliteit. Vandaag de dag vinden we deze naam nog steeds wat vreemd (misschien zelfs nog wel vreemder), maar de Duitse kwaliteit staat buiten kijf. Sinds 2004 verkoopt AVM de Fritz!Box: een combinatie tussen modem en router.

FRITZ!Box 7580

Een Fritz!Box voor iedereen

Eerst was de Fritz!Box alleen compatibel met ADSL, inmiddels zijn er ook varianten voor kabel, glasvezel en 4G. Allemaal hebben ze gemeen dat het ontzettend goede routers zijn – en sinds een recente redesign zien ze er chic uit ook nog. Zonder de rode achterkant had het net zo goed een router van Apple kunnen zijn. Ook bevatten ze een hoop aanvullende functies. Je maakt er bijvoorbeeld heel gemakkelijk een media­server voor al je foto’s, muziek, films en series van. Dankzij de dienst MyFritz!VPN komt je daar ook buitenshuis bij. Ten slotte heeft AVM nog vele andere producten die perfect geïntegreerd zijn met de Fritz!Box. Wat dacht je van een slimme thermostaat die je direct op de verwarming schroeft of op afstand bestuurbare stopcontacten die je stroomverbruik meten?

Welke Fritz!Box moet je hebben?

Maar, first things first: welke Fritz!Box moet je nou hebben? In dit artikel helpen we je kiezen.

Ik heb glasvezel …

Kies in dat geval voor de Fritz!Box 5490. Dit is de eerste Fritz!Box die speciaal gemaakt werd voor het gebruik met glasvezel. Hij biedt ondersteuning voor voor de snelste wifi-standaard 802.11ac en heeft aanvullende telefoon- en multimediafuncties.

FritzBox 5490

Ik heb kabel …

De Fritz!Box 6490 Cable is jouw kandidaat. Dit is hetzelfde model als de 5490 hiervoor, maar dan voor het gebruik met een kabelaansluiting. Net zo uitgebreid, net zo snel. Deze is alleen niet te koop, je krijgt hem rechtstreeks via je provider.

FritzBox 6490

Ik heb ADSL/VDSL …

In dat geval kies je voor de Fritz!Box 7590 – en van de nieuwste en meest uitgebreide routers met de snelste wifi en het chicste design. Wel is die een beetje aan de dure kant. Een goedkoper alternatief is de Fritz!Box 7530. Die heeft wat minder professionele functies, maar zal voor de meeste mensen ruim voldoende zijn.
Gebruikt je provider VDSL-bonding (vraag het na als je het niet weet)? Haal dan de Fritz!Box 7581.

FritzBox 7590

Ik wil overal kunnen surfen via 4G …

Een router die je overal kunt gebruiken, tot op de camping aan toe? De Fritz!Box 6890 LTE heeft 4G. Stop er een simkaart in en je hebt wifi – waar je ook bent.

FritzBox 6890

Ik wil mijn bestaande modem houden …

De Fritz!Box 4040 is een router die je rechtstreeks aansluit op je bestaande ADSL-/kabel-/glasvezel-modem. Hierdoor is die vrij goedkoop en je hebt helemaal geen gedoe met toegangsgegevens voor je internetverbinding.

FritzBox 4040

Ik wil mijn bestaand Fritz!Box-netwerk uitbreiden …

Hier heb je de Fritz!Repeater 3000 voor. Dit is geen wifi-repeater in de ouderwetse zin van het woord, maar een mesh-systeem. Zo’n beetje alle Fritz!Boxen (ook oudere) ondersteunen inmiddels mesh, en deze repeater met drie wifi-modules zorgt voor optimaal bereik.

FritzRepeater 3000

iCreate 121
iCreate 121
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar