Terug naar Bye bye AirPort: Apple stopt met productie van zijn routers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bye bye AirPort: Apple stopt met productie van zijn routers

Door Sven Lamers27 april 2018 16:242 min. leestijd0

Het werd al langer verwacht, maar nu is het officieel. Apple stopt met de productie van zijn AirPort-routers. De routers verdwijnen echter niet onmiddellijk uit de winkels – de bestaande voorraad wordt nog verkocht. De prijzen blijven vooralsnog ongewijzigd. De al een aantal jaren niet meer geüpdatete Extreme kost nog steeds 220 euro, de prijs van de Time Capsule met harde schijf blijft bij 330 euro voor 2 TB. De nog oudere, maar wel AirPlay 2 compatibele Express blijft nog eventjes voor 110 euro in de verkoop.

We achten de kans groot dat er nu veel mensen besluiten om toch nog snel een AirPort te kopen, dus wees er snel bij. Vooral de Express zal door de ondersteuning van AirPlay 2 erg populair zijn.

AirPort Extreme

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

AirPort-routers met bijzondere functies

De AirPort Extreme is Apple’s standaard router: supersnel en via usb uit te breiden met een harde schijf. De Time Capsule heeft als bijzondere functie de mogelijkheid om draadloos Time Machine-reservekopieën op de geïntegreerde harde schijf de maken. De AirPort Express is daarentegen bedoeld om muziek te streamen. Hij heeft daarvoor een 3,5 mm-aansluiting waarmee die aan speakers aangesloten kan worden.

Geschiedenis van de AirPorts

De eerste AirPort-router werd al in 1999 uitgebracht, de laatste update kwam in 2013 in de vorm van de AirPort Extreme en Time Capsule. De AirPort Express is nog een jaartje ouder en bestaat al sinds 2012. Zo’n anderhalf jaar geleden was er al een gerucht dat Apple zijn router-afdeling heeft gesloten en niet meer van plan is om de AirPorts te updaten.

Hoe nu verder?

Tot nog toe heeft Apple altijd nog software-updates voor de routers uitgebracht, laatst bijvoorbeeld nog om het KRACK-gaatje dicht te timmeren. Of de routers updates blijven krijgen, is nog niet duidelijk. In een support-document geeft Apple tips voor de aankoop van routers van andere fabrikanten. Het bedrijf raadt, net als wij, het gebruik van de nieuwe mesh-routers aan.

Wil je specifiekere tips voor goede alternatieve routers? In iCreate 97 lees je een grote vergelijking van mesh-systemen.

iCreate 97
iCreate 97
iPhone verslaving: zo kick je af
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar