Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Supersnel je wifi-wachtwoord delen met een QR-code: zo doe je dat

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Wifi QR-code

Word je constant gevraagd om je wifi-wachtwoord te delen, en wil je het jezelf wat gemakkelijker maken? Zo maak je een QR-code waarmee mensen direct verbinding kunnen maken met je netwerk!

Lees verder na de advertentie

Wifi-wachtwoord delen met een QR-code

“Hé, wat is je code?” “Oh, dat is deze willekeurige combinatie van twintig letters en cijfers.” Het is een interactie waar we toch wat moe van worden. Gelukkig los je dat gemakkelijk op met een speciale QR-code. Door deze te scannen met een smartphone, maakt iemand direct verbinding met je netwerk. En het maakt niet eens uit of de persoon een iPhone of een Android-toestel heeft.

Je maakt de QR-code met de app Opdrachten. Deze staat standaard op je iPhone – en mocht je hem verwijderd hebben, dan vind je hem in de App Store.

Maak een wifi QR-code

kooptip

wifi-wachtwoord-delen

Door deze stappen te volgen maak je zo’n QR-code voor je wifi-netwerk:

  1. Voeg onze ‘QR-code voor wifi’-opdracht toe.
  2. Tik in Opdrachten op ‘QR-code voor wifi’ om de opdracht te starten.
  3. Voer de naam van het wifinetwerk in – dat is standaard het netwerk waar je op dat moment mee verbonden bent – en kies ‘Gereed’.
  4. Voer dan het wachtwoord in van het netwerk, en kies weer ‘Gereed’.
  5. Je ziet nu de QR-code waarmee anderen direct met je netwerk kunnen verbinden. Deze wordt ook direct in je Foto’s-app opgeslagen nadat je op ‘Gereed’ drukt, zodat je hem gemakkelijk terug kunt halen of uit kunt printen.

Scan de QR-code

Wil iemand verbinden met je netwerk? Dan hoeft hij of zij alleen met de ingebouwde camera-app de QR-code te scannen. Dan komt er vanzelf een melding in beeld waarmee je verbinding kunt maken met het netwerk.

iPhone-gebruikers kunnen ook gebruikmaken van de ingebouwde QR-scanner. Die is gemakkelijk bereikbaar via het Bedieningspaneel, mits je hem eerst via ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Codescanner’ toevoegt.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!