Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wifi instellen op je iPhone: zo doe je dat

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Wifi instellen


Lees verder na de advertentie

Wifi instellen op de iPhone en iPad is eenvoudig. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je met je iPhone of iPad verbinding maakt met een wifi-netwerk.

Wifi instellen op iPhone en iPad

wifi instellen

Natuurlijk kun je internetten via 4G of 5G, maar nog beter is het als je gebruik kunt maken van een wifi-verbinding. Zo kun je onbeperkt surfen zonder je zorgen te maken over de datalimieten van je mobiele provider.

Wifi instellen op je iPhone of iPad is eenvoudig. Zo doe je dat:

  1. Open de app Instellingen;
  2. Tik bovenin op ‘Wifi’ om naar de wifi-instellingen te gaan;
  3. Tik op de naam van het wifi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken;
  4. Voer het wachtwoord in: let op hoofdletters en kleine letters.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Als je verbonden bent zie je links van het netwerk een vinkje. Ook verschijnt er in de statusbalk een wifi-icoon (die met de golfjes). Dit betekent dat de iPhone verbonden is met internet via wifi. Handig is dat je iPhone voortaan automatisch verbinding met het netwerk maakt wanneer je in de buurt bent.

Wil je meer tips om alles uit je iPhone te halen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wifi wachtwoord achterhalen

Om verbinding te maken met een wifi-netwerk, heb je het wifi-wachtwoord nodig. Gaat het om je wifi-wachtwoord van thuis en heb je je wachtwoord nooit veranderd? Kijk dan naar je router of modem. Deze heeft standaard op de achterkant het wachtwoord staan.

Ben je op visite en weet je niet wat het wachtwoord is? Als er iemand met een iPhone of iPad in de buurt is die verbonden is met het netwerk, dan kan hij of zij eenvoudig het wifi wachtwoord delen.

Wifi delen iPhone

Zorg dat de iPhone of iPad in de buurt is van jouw toestel en dat Bluetooth is ingeschakeld. Maak op jouw toestel verbinding met het wifi-netwerk (het wachtwoord invoeren is niet nodig). Op de persoon die ook een iPhone of iPad heeft en verbonden is met het netwerk, verschijnt nu een verzoek om de wifi te delen.

Werkt dit niet, bekijk dan het artikel over je wifi wachtwoord achterhalen. Daar lees je hoe je in de instellingen van je iPhone of Mac ziet wat het wifi-wachtwoord is.

Wifi problemen

Werkt wifi niet goed? Dit zijn veelvoorkomende wifi problemen en oplossingen:

  • Verbindingsproblemen: als je problemen hebt met het verbinden met een WiFi-netwerk, schakel dan wifi op je iPhone uit en weer in. Als dat niet helpt, herstart je iPhone en probeer het opnieuw. Je kunt ook proberen om de router te herstarten.
  • Traag internet: Als je wifi-verbinding traag is, controleer dan of er andere apparaten zijn die veel bandbreedte gebruiken. Sluit ongebruikte apps op je iPhone af en controleer of er downloads of uploads plaatsvinden op de achtergrond.
  • Beperkte bereik: Als het wifi-signaal zwak is op bepaalde plekken in huis, overweeg dan het gebruik van mesh-netwerksystemen om het bereik uit te breiden.