Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone opnieuw starten: 3 manieren

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties
iPhone opnieuw starten Siri

We kennen het allemaal: soms doet je telefoon gewoon een beetje vreemd, en dan kan je iPhone opnieuw starten wonderen doen. Hoe je dat ook alweer doet? Hier zijn 3 manieren waarmee het zo gepiept is.

Lees verder na de advertentie

iPhone herstarten met knoppen

iPhone X, 11, 12, 13 of nieuwer

Je kunt je iPhone opnieuw starten door tegelijkertijd een van de volumeknoppen links en de zijknop rechts ingedrukt te houden. Er verschijnt vervolgens ‘zet uit’ op het scherm. Versleep deze schuifknop naar rechts om je telefoon uit te schakelen.

Om je iPhone weer aan te zetten, wacht je ongeveer een halve minuut en houd je de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone 6, 7, 8 of SE (2e of 3e generatie)

Als je een van deze iPhones hebt, kun je je telefoon herstarten door simpelweg de zijknop rechts in te drukken totdat ‘zet uit’ verschijnt, waarna je deze naar rechts versleept. Wacht 30 seconden en druk vervolgens opnieuw de zijknop in totdat je het Apple-logo ziet.

iPhone SE (1e generatie), 5 of ouder

Mocht je telefoon in deze categorie vallen, dan kun je je iPhone opnieuw starten door op de bovenste knop te drukken. Zodra ‘zet uit’ in beeld verschijnt, sleep je deze naar rechts.

Om de iPhone weer aan te zetten, wacht je eerst een halve minuut en druk je daarna opnieuw op de bovenste knop totdat je het Apple-logo ziet.

iPhone opnieuw starten zonder knoppen

Het opnieuw starten van je iPhone zonder de knoppen te gebruiken, werkt op elke iPhone op dezelfde manier. Volg de onderstaande stappen:

  1. Open de app ‘Instellingen’ op je iPhone.
  2. Navigeer naar ‘Algemeen’.
  3. Scroll naar beneden en tik op ‘Zet uit’.

Hiermee wordt je iPhone uitgeschakeld. Om je iPhone weer aan te zetten, houd je de aan-uitknop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet verschijnen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone herstarten met Siri

Als je je iPhone opnieuw wilt starten terwijl je handen bijvoorbeeld onder de chocoladepasta zitten en je je vingers niet kunt gebruiken, kun je je wenden tot Siri.

  1. Activeer Siri door “Hé Siri” te zeggen.
  2. Zeg vervolgens tegen Siri: “Herstart mijn iPhone”.
  3. In het scherm verschijnt de vraag of je je iPhone wilt herstarten. Bevestig dit door “Ja” te zeggen.

Je iPhone zal nu automatisch opnieuw opstarten zonder dat je je vingers hoeft te gebruiken.

iPhone resetten

Als je iPhone opnieuw starten niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, kun je ervoor kiezen om je iPhone te resetten. Hiermee wordt het werkgeheugen gewist, zonder dat er gegevens of apps verloren gaan.

Mocht dat ook niet het gewenste resultaat opleveren, dan heb je nog de optie om je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen te zetten. Let op: hierbij worden al je gegevens gewist. Maak daarom eerst een back-up via iCloud voordat je hiervoor kiest.