Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wifi delen met je iPhone: zo deel je je wifi

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iTip-wifi-delen-iPhone


Lees verder na de advertentie

Heb je mensen over de vloer, dan vind je het waarschijnlijk geen probleem dat zij gebruikmaken van je wifi-netwerk. Wat wel een probleem is, is het oplepelen van je wifi-wachtwoord. Want natuurlijk heb je dat superveilig gemaakt, met veel leestekens en hoofdletters op willekeurige plekken. Alleen maar goed, want er is een trucje waarmee je wifi-wachtwoorden snel kunt delen via je iPhone of iPad.

Wifi delen iPhone

Je iPhone en iPad hebben dus een handige functie die dit luxeprobleem uit de wereld helpt. Deze zorgt ervoor dat je je wifi kunt delen met je gasten, zonder dat je daarvoor je wachtwoord paraat moet hebben. Extra fijn is dat je gasten het wachtwoord niet te zien krijgen.

Hoe het werkt? Als iemand met een iPhone (of iPad) verbinding wil maken met jouw wifi-netwerk, krijgt diegene eerst het gebruikelijke wachtwoord-invoerveld te zien. Voer hem niet in, maar sluit het venster ook nog niet af. Volg alleen deze stappen:

  • Houd hun iPhone (of iPad) dicht bij de jouwe. Heb je allebei Bluetooth ingeschakeld, dan verschijnt op jouw toestel het verzoek om wifi te delen.
  • Tik onder in je eigen scherm op ‘Deel wachtwoord’ om toestemming te geven. Nogmaals: het wachtwoord wordt niet zichtbaar voor je gasten.

Wifi delen iPhone

  • Het toestel van de ander maakt nu vanzelf verbinding met het wifi-netwerk.
  • Tik op je eigen toestel op ‘Gereed’ om af te ronden.


kooptip

Als het goed is, kunnen jullie nu allebei genieten van de wifi. Onthoud deze tip daarom vooral voor de volgende keer dat iemand toegang vraagt tot een netwerk. Wel zo handig!

Wil je weten wat het wachtwoord is? Bekijk de tip over je wifi wachtwoord achterhalen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!