Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPadOS 16: Weer-app komt eindelijk naar je iPad (en zo werkt-ie)

Auteur: iCreate
0 reacties
iPadOS 16 weer app


Lees verder na de advertentie

Apple heeft eindelijk onze wensen waargemaakt: de Weer-app komt eindelijk naar de iPad. Hij maakt onderdeel uit van iPadOS 16, de grote iPad-update die verschijnt op maandag 24 oktober. Hij is vrijwel identiek aan de iPhone-versie, inclusief betoverende animaties en diverse kaders met informatie. Nieuw – en speciaal voor de iPad – is de zijbalk links. Hier staan alle locaties die je hebt opgeslagen, zodat je in één oogopslag ziet wat de actuele weersituaties hier zijn. Maar hoe voeg je zo’n locatie toe, en hoe zet je deze balk naar je hand? De antwoorden op al deze vragen (en meer) vind je in deze workshop.

Het weer in Nijmegen

1 Instellingen

Instellingen van de app Weer


kooptip

Om je iPad om te dopen tot persoonlijke weerman, moet je de app eerst toegang verlenen tot je huidige locatie. Ga naar ‘Instellingen>Weer>Locatie’ en sta toe. Je bepaalt zelf tot op welke hoogte, bijvoorbeeld alleen als je de app opent.

2 Alles op een rijtje

Weer iPadOS 16

Linksboven in de Weer-app staat een bekend icoontje: die van de zijbalk. Tik hierop en er verschijnt een menu met al je opgeslagen weerlocaties – van Tokio tot Parijs. Zo ontdek je in een klap de weersituaties van je locaties.

3 Waar gaan we heen?

weerlocaties

Nu denk je vast: hé, wat is mijn zijbalk leeg. Klopt, want je moet locaties zelf opslaan. Tik op de zoekbalk en typ de naam van een gehucht, metropool of iets ertussen. Staat je locatie uit, dan kun je de app zo alsnog gebruiken.

4 Luchthaven

weer op de luchthaven

Stap je binnenkort het vliegtuig op? Bekijk dan even de weersverwachting van de luchthavens, want ook deze staan in de Weer-app. Zoek in de zijbalk maar eens naar Schiphol – zeker handig als je tot buiten in de wachtrij moet staan!

5 Toevoegen

locaties toevoegen

Weersvoorspellingen van locaties die je vaker bekijkt, kun je net zo goed permanent in de zijbalk zetten. Zoek in dat geval naar de bestemming, tik op de juiste optie en kies ‘Voeg toe’. Hij staat nu als laatste in het lijstje.

6 Op de hoogte

meldingen voor noodweer

Uiteraard wil je het weten als het weer omslaat. Tik nogmaals op de drie bolletjes, dan ‘Meldingen’ en eventueel ‘Ga door’. Geef nu per locatie aan of je een melding wilt krijgen zodra het daar begint/stopt te regenen of sneeuwen.

7 Overzicht

Weeroverzicht

Heeft de zijbalk meer overzicht nodig? Tik dan weer op het rondje met de bollen. Om een locatie te verwijderen, tik je op het rode rondje ernaast. Leg je vinger op de strepen naast een locatie en sleep om de volgorde te wijzigen.

8 Celsius of Fahrenheit?

graden

Niet schrikken: in Nijmegen is het momenteel niet 76 graden Celsius, maar Fahrenheit. Deze aanduiding verander je ook in het bolletjesmenu van de zijbalk, simpelweg door je voorkeur aan te vinken. Je keuze wordt dan overal gehanteerd.

9 Meld een probleem

problemen weer-app

Kijk je naar buiten en denk je: hé, de zon schijnt, waar haalt de Weer-app sneeuw vandaan? Tik dan na de bolletjes op ‘Meld een probleem’. Daarna geef je met de schakelaars en vinkjes aan wat volgens jou de echte weersomstandigheden zijn.


Het weer in een oogopslag

ws_weer_142

Actuele weersituatie

Goed, voor de huidige weersituatie kun je ook even naar buiten kijken, maar in een paar uur kan het weer snel omslaan. Voordat je de deur uitgaat, is het dus verstandig om de app even te raadplegen. Zo weet je in ieder geval of je een paraplu of zonnebril moet meenemen.

Weersverwachting

Als je ergens in de komende anderhalve week een dagje uit wilt plannen, bekijk je in de app alvast het weer voor de komende tien dagen. In de middelste kolom zie je hoe zonnig het wordt en of er neerslag valt, rechts staat de minimum- en maximumtemperatuur voor die dag.

Wat zit er in de lucht?

De zon zal altijd schijnen, maar het is een grotere verrassing of er iets in de lucht hangt. Tenzij je de app gebruikt: onder het kopje ‘Neerslag’ zie je wanneer er binnen 24 uur neerslag valt of heeft gevallen, bij ‘Luchtkwaliteit’ staat een meting van hoe gezond de buitenlucht op jouw locatie momenteel is.

Weer weetjes

De luchtkwaliteit en weersverwachting zijn slechts het topje van de ijsberg, want Weer heeft allerlei andere kaders vol meteorologische informatie. Denk hierbij aan de windkracht, luchtdruk, UV-index, en nog veel meer. Je vindt ze allemaal onder in de app.

Animaties spotten!

Het is je vast wel eens opgevallen: elke locatie in Weer verandert steeds van animatie. De ene keer zie je een zonnige en helderblauwe lucht, de andere keer is alles donkergrijs met een stortbui op de achtergrond. Deze animaties reflecteren de huidige weersomstandigheden van de plek die je op dat moment hebt geopend. Welke jij te zien krijgt, ligt dus aan het moment waarop je de app gebruikt. Ze zijn dan niet alleen leuk om te zien – je krijgt direct een eerste indruk van het weer zodra je de app opent. Hoeveel animaties heb jij al gespot?


Dit vind je misschien ook interessant

Profiteer optimaal van de updates met de iCreate specials!

iCreate specials

Wil jij snel aan de slag met alle toffe vernieuwingen en verbeteringen van macOS Ventura en iPadOS 16? Bestel dan nu de speciale edities en jij leest alle details over de updates. Of kies voor een pakket en je krijgt het gratis thuisbezorgd! Wij helpen je graag om het maximale uit jouw Apple-producten en de nieuwste updates te halen.

Bestel de specials