Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Alle nieuwe trucjes voor de Apple Pencil Pro

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Pencil Pro

Eerder dit jaar werden er twee nieuwe iPad-modellen uitgebracht, de iPad Air M2 en de iPad Pro M4. Het beste aan deze iPads? Misschien wel de bijbehorende accessoires, in het bijzonder de Apple Pencil Pro.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks handige Apple-tips in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Exclusieve Apple Pencil Pro functies

Deze versie ziet er niet heel anders uit dan de eerdere Pencils, maar vergis je niet: hij draagt zijn labeltje ‘Pro’ met verve. Hij kan alles wat de eerdere Apple Pencils ook al kunnen – en meer! Apple strooit met termen als ‘Knijpen’, ‘Hover’ en ‘Barrel Roll’ en wij laten je graag zien wat die inhouden. Een ding is zeker: tekenen, schetsen en schrijven op de iPad wordt zo nog leuker. Bekijk onderaan dit bericht ook de video van Apple over de mogelijkheden van de Apple Pencil Pro.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Pencil Pro knijpen
1

Knijpen

Als je met je duim en wijsvinger snel in de onderste helft van de Pencil knijpt, net boven de punt, dan komt daarmee standaard het vernieuwde tekenpalet tevoor-schijn. Zo wissel je snel tussen je gereedschappen en kleuren.

Apple Pencil Pro nieuwe penselen
2

Breid het palet uit

Als je helemaal rechts in het palet op de drie puntjes tikt, zie je meer gereedschappen. Vergeet vooral niet om de cirkel te draaien, want daarmee open je veel meer pennen, potloden en penselen.

Apple Pencil Pro Trilling
3

Trilling

Als je in de Apple Pencil knijpt, dan voel je dat. Hij heeft een ‘haptic engine’: een klein motortje dat voelbare feedback geeft. Bij bepaalde acties voel je een tikje of lichte trilling ter bevestiging.

Apple Pencil Pro tik dubbel
4

Tik dubbel

Door met je wijsvinger twee keer op de voorzijde van de Pencil te tikken, wissel je snel van het huidige gereedschap naar de gum en weer terug. Bij Instellingen kun je een andere actie kiezen.

Apple Pencil Pro Hover
5

Hover

Als je met je tekengereedschap boven het scherm zweeft, zie je door het puntje en de schaduw waar de Pencil gaat ‘landen’. Tof detail: de schaduw is digitaal en verandert afhankelijk van het gereedschap waarmee je werkt!

Apple Pencil Pro rollen
6

Barrel Roll

De Apple Pencil Pro is voorzien van een gyroscoop die gevoelig is voor draaiingen. Door de stylus tussen je vingers te laten rollen, kun je spelen met de aanzet van een penseel of markeerstift.

Apple Pencil Pro Zoek mijn
7

Waar is je Apple Pencil?

Je ‘plakt’ de Apple Pencil magnetisch aan de zijkant van je iPad. Zo raak je hem nooit kwijt en wordt hij meteen opgeladen. Ben je hem toch kwijt? In de app Zoek mijn vind je hem terug, via de lijst met ‘Apparaten’.

Apple Pencil Pro binnen bereik
8

Daar is je Apple Pencil!

Is je Apple Pencil in de buurt, maar zie je hem nergens? Tik dan in Zoek mijn op ‘Zoek’. Volg de aanwijzingen op het scherm en je vindt de stylus weer terug. Helaas kan je Apple Pencil geen geluid maken om zijn locatie te traceren.

Bekijk de video van Apple

Eigenlijk moet je de nieuwe functies van de Apple Pencil Pro gewoon zien (of beter nog, zelf uitproberen). In de onderstaande video licht Apple de nieuwe functies van de Apple Pencil Pro toe.