Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.1 komt vanavond uit: zo bereid je je voor

Auteur: Ward Edema
15 reacties
iOS 17.1 downloaden

Vanaf woensdagavond kun je iOS 17.1 waarschijnlijk downloaden, de eerste grote update voor de iPhone sinds de release van iOS 17 in september. Maar voordat je op de update-knop tikt moet je wel goed voorbereid zijn: hier moet je op letten.

Lees verder na de advertentie

Wanneer kan ik iOS 17.1 downloaden?

Hoewel Apple officieel niets heeft losgelaten over de iOS 17.1 release date, weten we dankzij Frankrijk ongeveer wanneer de update uitkomt. Dit komt omdat de update in Frankrijk de te hoge straling van de iPhone 12 aanpakt, en de ANFR (L’agence nationale des fréquences) de Franse gebruikers al op de hoogte had gesteld van wanneer ze hun iPhone konden bijwerken: ‘uiterlijk 24 oktober 2023’. Dat blijkt nu toch niet te kloppen, maar dat kan te maken hebben met dat er die avond al een aankondiging van een Apple-event was. Nu is een release op 25 oktober 2023 aannemelijk.

Wat is er nieuw in iOS 17.1?

iOS 17.1 brengt flink wat nieuwe functies naar je iPhone. Zo zijn er drie handige vernieuwingen in de Muziek-app, wordt het instellen van een foto(album) als wallpaper een stuk handiger, en werkt AirDrop nu ook via internet. Ook lost de update veel bugs op die met iOS 17 geïntroduceerd zijn. Lees meer over de features in ons artikel: iOS 17.1: nieuwe functies die binnenkort naar je iPhone komen!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zo bereid je je voor op iOS 17.1

Zit je er vanavond direct klaar voor? Het is dan slim om je even voor te bereiden! Hier moet je op letten.

iOS 17.1 nieuwe functies

1. Krijgt mijn telefoon iOS 17.1?

Alle toestellen die iOS 17 ondersteunen, krijgen ook iOS 17.1. Dat wil zeggen: de iPhone XS en XR uit 2018, en alle iPhone-modellen die daarna zijn uitgebracht. Oudere toestellen blijven hangen op iOS 16.7.1.

2. Laad je iPhone en Apple Watch op

Je iPhone kan pas updaten als hij minstens 50% acculading heeft. Laad je iPhone dus op voordat de update uitkomt! Ook kan het geen kwaad om direct je Watch aan de lader te hangen, gezien deze naar watchOS 10.1 bijgewerkt kan worden nadat je iOS 17.1 hebt geïnstalleerd.

3. Maak een back-up

Voor het geval dat er toch iets misgaat tijdens het updaten, is het van belang om een back-up klaar te hebben staan om je gegevens weer te herstellen. Dit kun je het beste regelen via iCloud. Zo doe je dat:

  • Ga naar Instellingen op je iPhone en tik bovenin op je naam.
  • Tik op ‘iCloud’, en dan op ‘iCloud-reservekopie’.
  • Kies nu voor ‘Maak nu reservekopie’.

4. Houd wat ruimte over

iOS 17.1 is dan wel een tussentijdse update; je zult toch wat gigabytes vrij moeten houden om de update te downloaden en installeren. Ga dus even naar Instellingen, en navigeer naar ‘Algemeen>iPhone-opslag’ om te kijken of je genoeg ruimte hebt, en waar nodig bestanden te wissen.

5. Geduld loont

Misschien wel ons belangrijkste advies: je kunt vaak beter even wachten met updaten. Sowieso zal het op 24 oktober druk zijn op de servers van Apple, en duurt het updaten op dat moment een stuk langer dan anders. Maar we weten ook vaak pas een dag later of er in de update grote bugs zitten die voor problemen zorgen, die dan waarschijnlijk pas met iOS 17.1.1 weer opgelost worden. Dan loont het dus niet om bij de eerste lading updaters te zitten.

iOS 17.1 downloaden en installeren

iOS 17.1 staat dus waarschijnlijk op 25 oktober voor je klaar. Het tijdstip? Doorgaans is het 19:00, maar dit kan ook iets later uitvallen. Je vindt de update in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zit je nog op iOS 16? Dan verschijnt de update helemaal onderaan je scherm.

Updaten met je Mac kan ook. Verbind je iPhone daarvoor met een kabeltje aan je Mac, en open dan de Finder. Kies hier de iPhone in de zijbalk en kies ‘Werk bij’.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!