Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Geef ChatGPT een menselijke stem met deze nieuwe app

Auteur: Ward Edema
0 reacties
ChatGPT stem


Lees verder na de advertentie

Hoewel we al onder de indruk waren van ChatGPT, misten we nog een stem voor de slimme chatbot. Die stem is er nu, met deze nieuwe app.

ChatGPT stem

ChatGPT: alleen tekst?

We hoeven eigenlijk al helemaal geen introductie meer te schrijven over ChatGPT. De slimme chatbot is razend populair. Niet alleen omdat het leuk is om ermee te experimenteren, maar vooral omdat hij ontzettend nuttig is. Bijvoorbeeld voor het schrijven van sollicitatiebrieven, het maken van huiswerk (niet doen, kinderen), het verbeteren van slecht geschreven teksten en nog veel meer.

Maar als er iets is wat we missen bij ChatGPT, dan is het wel een echte stem. Want hoewel spraakassistenten als Siri en Alexa lang niet zo slim zijn als ChatGPT, voelt het wel een stuk natuurlijker om met ze te praten door hun computergestuurde stem. ChatGPT moet het daarentegen enkel doen met tekst – tot nu.

ChatGPT stem


kooptip

Er is nu namelijk ElevenLabs Speech Synthesis: een nieuwe AI die nagenoeg perfect een (Engelstalige) menselijke stem na kan doen. Hoe dat klinkt? Bekijk daarvoor de video hieronder.

Deze geavanceerde stemgenerator is op dit moment gratis te testen, waardoor je er gemakkelijk teksten in kunt zetten die door ChatGPT zijn gemaakt. Hiermee maak je van een droog tekstje in een handomdraai een boeiende audio-opname.

Zo ga je aan de slag

Om ElevenLabs Speech Synthesis te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken en activeren. Zo werkt dat:

  1. Open de website van ElevenLabs, voer een e-mailadres en wachtwoord in om een account aan te maken, en klik op ‘Sign Up’.
  2. Verifieer je e-mailadres – dit gaat via een mailtje dat je binnen een paar minuten in je inbox ontvangt. Niks ontvangen? Controleer je spam-map!
  3. Klaar! Je kunt nu aan de slag door de Speech Synthesis webapp te openen.

ElevenLabs Speech Synthesis

In het venster van Speech Synthesis zie je bovenin een stemselector, waarmee je tussen verschillende soorten stemmen kiest. Daaronder staat de knop ‘Voice Settings’, waarmee je instelt hoe dynamisch de AI mag klinken. Klik erop, en let op de bovenste schuifregelaar: schuif je hem naar ‘More variable’, dan zal de stem minder monotoon klinken.

Zo geef je ChatGPT een stem

Heb je een stem en dynamiek gekozen? Voer dan bij ‘Text’ een Engelstalig antwoord in van ChatGPT: selecteer de tekst in ChatGPT, kopieer het, en plak het in het venster van Speech Synthesis. Druk daarna op ‘Generate’, en na een paar seconden krijg je de tekst te horen alsof het echt wordt uitgesproken! Nog niet helemaal tevreden? Stel dan de stem en/of dynamiek bij, en probeer het opnieuw.

Klaar? Sla de uitgesproken tekst op als mp3’tje met de pijl rechtsonder, zodat je het gemakkelijk kunt delen. Let wel op: de gratis versie is beperkt tot 10.000 karakters per maand. Wil je meer, dan zijn er verschillende pakketten om dit uit te breiden.

Weet je nog niet hoe ChatGPT werkt? Lees dan ons artikel: Chat GPT gebruiken: zo praat je met de slimme chatbot.

Meer met AI

Smaakt deze workshop naar meer? Werp een blik op onze andere artikelen over ChatGPT en andere AI’s:

En wil je ook in de toekomst tips over AI, Apple en meer lezen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief, en ontvang ze direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!