Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Sollicitatiebrief schrijven? Deze robot helpt je op weg (en meer)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Sollicitatiebrief ChatGPT


Lees verder na de advertentie

Een sollicitatiebrief schrijven is niet bepaald gemakkelijk, maar wat nou als een robot je hierbij kan helpen? Dat is tegenwoordig mogelijk!

Sollicitatiebrief schrijven

Is jouw goede voornemen voor 2023 om op zoek te gaan naar een baan die echt heel tof is? Maar zie je op tegen het schrijven van de sollicitatiebrief? Met de techniek van tegenwoordig hoeft dat schrijven helemaal niet meer: laat een robot het voor je doen!

Met ChatGPT is het mogelijk om met een computer natuurlijke gesprekken te voeren, maar ook om die computer allerlei slimme taken voor jou uit te laten voeren – zoals het schrijven van een sollicitatiebrief. En dat gaat gemakkelijker dan je zou verwachten.

Sollicitatiebrief schrijven met ChatGPT

Sollicitatiebrief schrijven


kooptip

ChatGPT is gratis toegankelijk via chat.openai.com. Open de website, maak een nieuw account aan bij OpenAI, en typen maar! Wanneer je eenmaal in ChatGPT zit, is het vragen om (een opzetje voor) je sollicitatiebrief extreem gemakkelijk. Typ gewoon:

Schrijf een sollicitatiebrief naar aanleiding van de volgende vacature:

Plak daaronder de tekst van de vacature, zodat de robot weet om welke functie het gaat. Het plakken van de link naar de functie werkt vaak ook, als daar de naam van de functie en het betreffende bedrijf in staan. ChatGPT begint daarna direct met typen. Hij houdt rekening met de vereisten voor de functie en de juiste opzet voor een sollicitatiebrief. Je kunt zelfs specifiek vragen om een ‘enthousiaste sollicitatiebrief’ of ‘zakelijke sollicitatiebrief’ om de stijl aan te passen.

Raamwerk voor je sollicitatiebrief

Met de juiste opdracht heb je al snel een raamwerk wat je aan kunt vullen met relevante informatie die op jou van toepassing is. Zo maak je de brief persoonlijker, want de robot weet natuurlijk niet wie jij bent of wat je doet. De brief klakkeloos overnemen kan wel, maar hij slaat dan niet echt op jou – en dan val je toch door de mand bij het sollicitatiegesprek. Let daar dus op!

Wil je meer lezen over het gebruik van ChatGPT en wat je er allemaal nog meer mee kan? Lees dan ons artikel met ChatGPT tips, of ontdek hoe je de tekstgenerator benut om foutloze teksten te schrijven.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!