Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WK 2022 live kijken op iPhone, iPad, Mac of Apple TV: zo werkt dat

Auteur: iCreate
0 reacties
WK 2022 live kijken


Lees verder na de advertentie

Wil je het WK 2022 live kijken op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV? Dat is heel gemakkelijk: wij leggen uit hoe het werkt.

Hoe kan ik het WK live volgen?

Het WK 2022 is alweer een aardig eind onderweg, en veel van ons zijn daardoor aan de buis gekluisterd. Maar soms ben je niet in de buurt van de buis – maar wel van je iPhone, iPad of Mac. Gelukkig kun je het WK voetbal 2022 ook daar met gemak op volgen, en wel op vier manieren: via NPO Start, via NLZiet, via een widget op je vergrendelscherm, en via NPO Radio 1. Hieronder lees je hoe dat werkt.

1. WK 2022 live kijken via NPO Start

WK 2022 NPO live


kooptip

Ben je woonachtig in Nederland (of heb je een Nederlandse VPN), dan kun je het WK 2022 live kijken zonder daarvoor te betalen – behalve via je belastingcenten dan. Via de website van NPO Start zijn alle wedstrijden namelijk gratis te bekijken. Ga naar de live-pagina van NPO Start, klik op de zender waar jouw wedstrijd wordt uitgezonden, en klaar is kees! NPO Start is ook beschikbaar als app op de iPhone, iPad en Apple TV.

Bekijk de NPO Start app in de App Store

Via de website en de app kun je overigens ook alle wedstrijden terugkijken. Dit doe je via de speciale NOS WK Voetbal-pagina.

2. WK 2022 live kijken in HD via NLZiet

WK 2022 NLZiet

De streams van de NPO zijn weliswaar gratis, maar daar lever je ook wat voor in. De beeldkwaliteit is namelijk niet optimaal, en is een stuk slechter dan live HD-televisie zoals je het via de kabel kijkt. Met NLZiet kun je het WK 2022 live kijken in hogere kwaliteit, voor € 7,95 per maand.

Ga naar NLZiet

Net als bij NPO Start kun je via NLZiet ook de al gespeelde wedstrijden terugkijken, maar dan dus in HD-kwaliteit.

3. WK 2022 live volgen via een widget op je iPhone

WK voetbal widget

Heb je een iPhone die helemaal up-to-date is met iOS 16.1 – of zelfs iOS 16.1.1 of iOS 16.1.2? Dan is het mogelijk om de stand van iedere wk-wedstrijd te volgen met een widget op het vergrendelscherm van je iPhone. Zo hoef je dus alleen een blik te werpen op je scherm om te zien wat de stand is, en hoef je niet eens een app ervoor te openen.

Zo gebruik je de WK-widget

4. WK 2022 live volgen via NPO Radio 1

Zit je in de auto tijdens een wedstrijd van Nederland, of wil je gewoon naar het commentaar luisteren op de achtergrond terwijl je iets anders doet? Dan komt NPO Radio 1 van pas. NOS Langs de Lijn doet daar live verslag van de wedstrijden van Oranje. Je beluistert de radiozender op je iPhone, iPad en Mac via de website van Radio 1, via de Radio 1 app, of via Radio 1 in Apple Music – of gewoon via de onderstaande widget!

Overigens is er op Radio 1 ook een uitzending geweest over de schaduwkant van het WK in Qatar: Het WK wegkijken. Die is nu terug te luisteren is als podcast. Beluister hieronder de eerste aflevering.

Wanneer spelen Nederland en België tijdens het WK 2022?

Ook niet onbelangrijk: wanneer moet je precies gaan kijken om Nederland in actie te zien? Dit is het (tot nu toe bekende) speelschema van Nederland:

  • 21 november 17:00: Senegal – Nederland  (0 – 2)
  • 25 november 17:00: Nederland – Ecuador (1 – 1)
  • 29 november 16:00: Nederland – Qatar (2 – 0)
  • 3 december 16:00: Nederland – Verenigde Staten (3-1)
  • 9 december 20:00: Nederland – Argentinië

En voor wie ook onze zuiderburen wil steunen: helaas is voor hen het WK al voorbij.

  • 23 november 20:00: België – Canada (1 – 0)
  • 27 november 14:00: België  – Marokko (0 – 2)
  • 1 december 16:00: Kroatië – België (0 – 0)

Meer WK 2022 tips van iCreate

Apple Watch vlag

Wil je meer WK 2022 tips voor je iPhone, iPad, Mac en Apple TV? Werp dan een blik op onze andere artikelen:

kooptip

Wil je ook in de toekomst tips voor je Apple-apparaten in je mail ontvangen, abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!