Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple mengt zich in strijd voor uitzendrechten Eredivisie’

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
Apple uitzendrechten Eredivisie


Lees verder na de advertentie

Apple doet een gooi naar de uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie. Dit meldt de doorgaans goed geïnformeerde sportmarketeer Chris Woerts. Ook de andere Amerikaanse giganten Amazon en Netflix zijn geïnteresseerd in de rechten van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Apple wil uitzendrechten Eredivisie

Techreuzen storten zich steeds meer op sportrechten – zo ook Apple. Het bedrijf uit Cupertino sloot dit jaar al een tienjarige deal met de Major League Soccer: de voetbalcompetitie van de Verenigde Staten. Vanaf 2023 zijn alle voetbalwedstrijden van de MLS exclusief te zien via de Apple TV-app.

Vanaf 2025 is daar mogelijk ook de Eredivisie te zien. In het programma De Oranjewinter van SBS 6 onthulde Chris Woerts dat Apple ook de uitzendrechten van de Eredivisie-wedstrijden hoopt binnen te halen. Nu zijn ze nog in handen van ESPN. Serieuze concurrentie is er, want ook Amazon en Netflix bereiden een bod voor, die zich eveneens steeds meer toeleggen op het verwerven van sportrechten.

En ook Ziggo doet een serieuze gooi naar de uitzendrechten van de Eredivisie. Zij kochten deze maand nog de uitzendrechten van de Champions League, Europa League en Conference League. De Europese wedstrijden zijn vanaf medio 2024 tot in ieder geval 2027 te zien bij Ziggo.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

‘Ziggo liet weten dat ze de rol van ESPN willen overnemen’, meldt Woerts in De Oranjewinter. ‘Ze willen in 2025 naast alle Europese wedstrijden ook alle Eredivisie-duels uitzenden, inclusief de samenvattingen.’ Volgens de sportmarketeer heeft ESPN laten zien dat 1,2 miljoen mensen bereid zijn om een abonnement te nemen voor Eredivisie-voetbal. Hij verwacht dat er eens serieus voorstel komt, van ‘minimaal 150 tot 200 miljoen euro per jaar.’

MLS

Vanaf 2023 mag Apple in ieder geval live MLS-duels uitzenden. Om alle wedstrijden te kunnen zien heb je een abonnement nodig op een nieuwe MLS-streamingdienst, die alleen via de Apple TV-app beschikbaar is. Dit kost 14,99 dollar per maand, of 99 dollar voor een seizoen. Abonnees van Apple TV+ krijgen korting: maandelijks betaal je dan 12,99 dollar, of 79 dollar voor een seizoen.

Lees ook: WK Voetbal 2022 speelschema in Agenda-app zetten: zo doe je dat