Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze iOS 16-widgets wil je hebben tijdens het WK Voetbal 2022

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
widget iPhone WK voetbal 2022


Lees verder na de advertentie

Met de nieuwe iOS 16-functie ‘Live activiteiten’ volg je de tussenstand van een WK-wedstrijd vanuit het toegangsscherm van je iPhone. Zo zie je de belangrijkste informatie meteen en word je niet voortdurend gestoord met meldingen. Dit zijn de livescore-apps die Live activiteiten ondersteunen!

iOS 16 widgets Live activiteiten

Met ‘Live activiteiten’ volg je een live-gebeurtenis vanuit het toegangsscherm van de iPhone. Zo volg je de track and trace van je bestelling zonder dat je steeds je iPhone hoeft te ontgrendelen, of zie je de progressie van je workout al op het toegangsscherm. Bij een iPhone 14 Pro verschijnt de widget in het Dynamic Island en zie je de tussenstand ook in andere apps.

De functie is ook ideaal voor het volgen van WK-wedstrijden. Bij livescore-apps die ‘Live activiteiten’ ondersteunen wordt er tijdens een wedstrijd op het toegangsscherm een widget getoond. Hierop zie je de tussenstand en het aantal gespeelde minuten.

Nog niet alle apps ondersteunen Live activiteiten, waarvoor de nieuwe ActivityKit API vereist is. Hieronder zetten we de livescore-apps die de nieuwe functie ondersteunen. Let op: voor ‘Live activiteiten’ heb je de iOS 16.1 of nieuwer nodig, dus zorg dat je je iPhone geüpdatet hebt.

1. FotMob


kooptip

FotMob is een populaire app voor het volgen van voetbalwedstrijden. Om de ‘Live activiteiten’-widget te tonen op het toegangsscherm, tik je op een lopende wedstrijd en selecteer je de ster in de rechterbovenhoek. De minimalistische widget toont de tussenstand en gespeelde minuten.

2. Forza-voetbal

Een van onze favoriete livescore-apps is Forza Football. Open daar een wedstrijd, tik rechtsboven op de knop met drie puntjes en kies voor ‘Start Live Activity’. Naast de tussenstand toont de app ook de doelpuntenmakers. Zo zie je alle informatie in één keer en word je niet steeds overspoeld met meldingen.

3. Scorespot

Scorespot is zeker niet de bekendste livescore-app, maar wel de uitgebreidste als het om Live activiteiten gaat. Door een wedstrijd te openen en op de drie puntjes te tikken, selecteer je een stijl. Je hebt de keuze uit vier widgets, waaronder ‘Detailed’. Hierbij zie je meer informatie op het toegangsscherm, zoals wie er heeft gescoord (en wanneer), de gele kaarten en wissels. Voor deze extra informatie heb je helaas een abonnement nodig, al kun je een proefversie starten.

Widget op het iPhone-toegangsscherm

Nieuw aan iOS 16 zijn ook de widgets op het toegangsscherm. De meeste livescore-apps ondersteunen de functie, waarmee je bijvoorbeeld de eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands Elftal op het toegangsscherm ziet.

  1. Leg je vinger langer op het toegangsscherm en kies voor ‘Pas aan’;
  2. Selecteer het linker beeld met ‘Toegangsscherm’;
  3. Tik op het blok onder de tijd om een widget toe te voegen;
  4. Scrol naar beneden en kies bijvoorbeeld voor de widget van ‘Forza Football’.