Terug naar watchOS 9: deze nieuwe Apple Watch Ultra-functie heb jij nu al
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 9: deze nieuwe Apple Watch Ultra-functie heb jij nu al

Door Ward Edema13 september 2022 15:502 min. leestijd2

De Apple Watch Ultra zit boordevol nieuwe functies, maar één daarvan zit onverwacht ook in watchOS 9: de compleet vernieuwde Kompas-app met handige nieuwe features. Zo gebruik je hem.

watchOS 9 Kompas

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is Apple’s nieuwste toevoeging aan de Watch-lijn. Het is – zoals de naam al zegt – de ultieme Apple Watch. Hij is superstevig, kan tot 100m onder water, heeft een extra actieknop en het grootste scherm in een Apple Watch tot nu toe.

Ook heeft de Ultra wat nieuwe softwaretrucjes, waaronder een totaal vernieuwde Kompas-app die je je stappen laat traceren. En laat die app met watchOS 9 nou ook naar joúw Watch komen – ten minste, als je een Apple Watch SE of Apple Watch Series 6 of nieuwer hebt.

watchOS 9

Laten we beginnen bij het begin: eerst moet je watchOS 9 installeren op je Apple Watch. Daarvoor moet je je telefoon bijwerken naar iOS 16. Vervolgens open je de Watch-app, waar je onder ‘Algemeen>Software-update’ de knop vindt om de update te installeren. Ook van belang: de Kompas-app van Apple moet wel op je iPhone staan.

Kompas in watchOS 9

watchOS 9 kompas

Wanneer je de Kompas-app opent op je Watch, dan zie je direct dat de interface veranderd is. In de hoeken vind je nu drie nieuwe knoppen, en door aan de digitale kroon te draaien verander je de kompasweergave. Vooral het tweede boomniveau is interessant, omdat je hier de meeste informatie krijgt.

Door op de knop linksboven te tikken, krijg je nóg een nieuwe weergave van het kompas. Hiermee staan je richting, helling, hoogte, breedtegraad en lengtegraad onder elkaar in een lijst.

Apple Watch Backtrack

Apple Watch backtrack

Met de knop rechtsonder selecteer je de nieuwe Backtrack-optie. Hiermee houd je Apple Watch je wandelroute heel precies bij, ook als je ergens in de bush bush rondloopt zonder wegen in de buurt. Tik je na je route weer op de Backtrack-knop, dan kun je met ‘Vind weg terug’ je hele route exact teruglopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook handig is de nieuwe routepuntfunctie. Die zit onder de knop linksonder. Daarmee maak je snel een routepunt aan voor je huidige locatie, bijvoorbeeld bij je tent of je auto, voor als je de plek gemakkelijk terug wilt kunnen vinden met het kompas. De routepunten beheer je daarna bij de knop linksboven in de Kompas-app.

Apple Watch routepunt

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Radar
Lezer
Radar

Op m’n series 5 heb ik wel een werkend kompas maar mis ik bijvoorbeeld de track back functie…..of ik kan m niet vinden….

Michel
Lezer
Michel

Vanaf de SE of de 6, dus niet op de 5.