Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wat kun je met de Actieknop van de Apple Watch Ultra?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Ultra actieknop


Lees verder na de advertentie

De nieuwe Apple Watch Ultra is de meest extreme Apple Watch ooit. Dit sportieve horloge is duidelijk gemaakt voor actie. Hij heeft zelfs een Actieknop die op andere Apple Watch-modellen ontbreekt. Maar wat kun je met deze Apple Watch Ultra-actieknop?

Apple Watch Ultra actieknop

De Apple Watch Ultra heeft een extra knop aan de zijkant van de behuizing, in een opvallende oranje kleur (international Orange). Met een druk op deze pilvormige knop, start je supersnel een bepaalde actie. Welke? Dat bepaal je helemaal zelf. Tijdens de eerste configuratie van het horloge maak je zelf je keuze,

Apple Watch Ultra actieknop: welke functies?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dit zijn de functies die je kunt koppelen aan de actieknop van de Apple Watch Ultra:

  • Work-out: met de eerste keer drukken open je een Work-out-app of start je een specifieke work-out. De tweede keer drukken is afhankelijk van de wrok-out.
  • Stopwatch: met de eerste keer drukken ga je van start. Met de tweede keer markeer je een ronde.
  • Routepunt: plaats een kompasroutepunt.
  • Backtrack: start de backtrack (zo houd je je route bij en vind je gemakkelijk de weg terug)
  • Duik: start de duik.
  • Zaklamp: met de eerste keer drukken aan, met de tweede keer uit.
  • Opdracht: start een opdracht.

Heb je tijdens de eerste configuratie een verkeerde keuze gemaakt? Je kunt de actieknop altijd nog aanpassen. Open de app Instellingen op de Apple Watch en tik op ‘Actieknop’.

Sirene aanzetten met actieknop

De Apple Watch Ultra heeft een sirene waar je een flinke bak herrie mee maakt. Hij produceert 86 decibel en is tot op 180 meter afstand te horen. Genoeg om mensen te waarschuwen als je hulp nodig hebt. Om de sirene te activeren, gebruik je ook de actieknop:

  • Eerste optie. houd de actieknop ingedrukt tot de schuifbalk ‘sirene’ in beeld komt. Schuif de knop na rechts. Na een countdown begint de sirene.
  • Tweede optie: houd de knop net zolang ingedrukt totdat de sirene begint te loeien.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is een van de drie nieuwe Apple Watch-modellen die Apple dit najaar heeft uitgebracht. Met dit horloge richt Apple zich op professionele atleten en outdoor sporters. Hij is extra groot en robuust, heeft een batterij die extreem lang meegaat en een speciale nachtmodus waardoor je ook in het donker het scherm kunt aflezen. Je kunt dit horloge zelfs gebruiken als duikhorloge.

De Apple Watch Ultra kost € 999. Je koopt de Apple Watch Ultra via de website van Apple, de fysieke Apple Store, of Apple-resellers zoals Bol.com en Coolblue.