Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

watchOS 9.4 is uit, met een geheime nieuwe functie

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 9.4


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren een hele reeks nieuwe updates uitgebracht, waaronder watchOS 9.4 voor de Apple Watch. Wat is er nieuw in deze update van watchOS 9? En hoe krijg je de nieuwste software op jouw horloge?

watchOS 9.4: wat is er nieuw?

watchOS 9.4 is een relatief kleine tussentijdse update. Volgens de release notes van Apple, is er in deze regio eigenlijk maar één nieuwe functie: Wekkers worden niet meer op stil gezet met het gebaar ‘Bedek voor stilhouden’ om onbedoelde annuleringen tijdens de slaap te voorkomen ’Cyclus bijhouden’

Inmiddels is er toch een kleine (maar fijne) nieuwe functie gevonden waar Apple verder met geen woord over rept. Je kunt namelijk standaard apps verwijderen, direct vanaf je Apple Watch. Het gaat om de volgende apps, zo blijkt uit documentatie van Apple:

  • Activiteit
  • Diepte
  • Sirene
  • Zoek mijn
  • Hartslag
  • Kaarten
  • Wallet
  • Work-out
  • Wereldklok


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Veel van de bovenstaande apps lijken ons redelijk essentieel. Maar als er dingen bij zitten die je nooit gebruikt: ga je gang. Mocht je je later nog bedenken, dan kun je ze altijd opnieuw downloaden vanuit de App Store.

watchOS 9.4 downloaden

Om te kunnen updaten moet je om te beginnen je iPhone updaten naar het nieuwste besturingssysteem. Dit is iOS 16.3, en deze versie is gisteren verschenen. Er zijn vervolgens twee manieren om je Apple Watch te updaten naar watchOS 9.4.

Via je iPhone. Zorg ervoor dat je Apple Watch op de oplader ligt met minstens 50% batterij, en zorg dat je iPhone in de buurt is en verbonden is met wifi. Open de Watch-app, ga naar het tabblad ’Mijn Watch’, tik op ‘Algemeen’, selecteer ‘Software-update’ en tik vervolgens op ‘Download en installeer’.

Via de Apple Watch zelf: Open de Instellingen-app op je Apple Watch, ga naar ‘Algemeen’ en selecteer ‘Software-update’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het scherm om de update te downloaden en te installeren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!