Terug naar watchOS 10 is uit: de grootste update ooit voor de Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 10 is uit: de grootste update ooit voor de Watch

Door Laura Grootaarts18 september 2023 19:102 min. leestijd0

Het is eindelijk zover: watchOS 10, de belangrijkste update van het jaar voor de Apple Watch, is vanaf vandaag beschikbaar. Met allerlei nieuwe functies en verbeteringen die je niet wilt missen. De update is gratis te downloaden op de Apple Watch Series 4 en nieuwer.

watchOS 10

watchOS 10 downloaden

Om je Apple Watch te kunnen updaten naar de nieuwste versie van het besturingssysteem, moet je eerst je iPhone bijwerken naar iOS 17 – ook die update is sinds vanavond beschikbaar. Is je iPhone helemaal up-to-date, pas dan is het tijd voor je Apple Watch. Je vindt de update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ op je Apple Watch zelf. Of open de Watch-update op je iPhone en tik op ‘Algemeen>Software-update’.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dit is er nieuw in watchOS 17

watchOS 10 is misschien wel de grootste Apple-update van dit jaar. Groter nog dan iOS 17 en macOS Sonoma. We durven zelfs te stellen dat het de grootste update óóit voor de Apple Watch is. Na het updaten moet je waarschijnlijk echt even wennen aan de nieuwe interface, want verschillende zaken werken nu echt even anders – tot en met de fysieke knoppen aan toe.

Natuurlijk mogen bij zo’n grote update ook nieuwe wijzerplaten niet ontbreken, maar dat is pas het begin. Vanaf nu vind je een Slimme stapel met widgets op je wijzerplaat, zodat je in één oogopslag relevante informatie ziet die past bij het moment. Het Bedieningspaneel open je in het vervolg op een andere manier, namelijk met de zijknop.

Heel veel apps zijn compleet nieuw ontworpen zodat ze optimaal gebruikmaken van het grote scherm van de nieuwere Apple Watch-modellen. Je kunt je mentale gezondheid loggen en de Work-out-app krijgt met watchOS 10 enkele vernieuwingen.

Meer weten over wat er nieuw is? Lees ook: watchOS 10 features: deze functies krijgt jouw Apple Watch erbij

Volop Apple-updates

watchOS 10 is zeker niet de enige update die vanavond verschijnt. iOS 17 voor de iPhone en iPadOS 17 voor de iPad staan eveneens voor je klaar, en ook je Apple TV kun je updaten naar tvOS 17. En daarmee is het update-feestje nog niet ten einde, want op 26 september gaan we verder met macOS Sonoma voor de Mac.

Profiteer optimaal van de update met een iCreate-abonnement!

watchOS 10 is uit, kun jij ook niet wachten om aan de slag te gaan met alle nieuwe functies? iCreate helpt je stap voor stap met alles wat er nieuw is in de update. Profiteer van de speciale kortingsactie en haal het maximale uit jouw vernieuwde Apple-producten.

Kies jouw abonnement

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 10
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar