Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Heb jij deze Apple Watch? Dan kun je watchOS 11 vergeten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
watchOS 11 ondersteuning

Niet elke Apple Watch krijgt ondersteuning voor watchOS 11, de grote update van dit jaar. Dit populaire model blijft hangen op watchOS 10.

Lees verder na de advertentie

watchOS 11 ondersteuning

Hét Apple-event van het jaar komt langzaam in zicht. Apple kondigde vorige week aan dat de WWDC24, de ontwikkelaarsconferentie waarin de grote updates van dit jaar worden onthuld, plaatsvindt op 10 juni 2024. Op die dag kunnen we dan ook een voorvertoning van watchOS 11 verwachten – maar er is niet voor elke Watch-eigenaar goed nieuws.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Er gaat namelijk één model van de Apple Watch afvallen bij de nieuwe update: de Apple Watch Series 4 uit 2018. Dat beweert techblog iPhoneSoft. De Series 4 was de eerste Watch met een 64-bit chip, dunne schermranden, en een ingebouwde ECG. Dit model krijgt dus vanaf september, wanneer watchOS 11 uitkomt, alleen nog beveiligingsupdates.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Watch-modellen mét watchOS 11 ondersteuning

Gelukkig krijgen alle modernere modellen van de Apple Watch wél de update naar watchOS 11, als we de geruchten moeten geloven. Dit is de lijst van Watch-modellen met watchOS 11-ondersteuning:

  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch SE 2020
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch SE 2022
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra 2

Voor al deze modellen geldt dat je iPhone geüpdatet moet zijn naar iOS 18 voordat je ze kunt bijwerken naar watchOS 11. Opvallend genoeg lijken de Series 5 en SE 2020 dus wél watchOS 11-ondersteuning te krijgen, ook al hebben die nagenoeg dezelfde processor als de Series 4. Hoe dat precies zit, is niet bekend.

Geduld tot 10 juni

Pas op 10 juni weten we officieel welke Apple Watch-modellen ondersteuning krijgen voor watchOS 11, en welke nieuwe functies we kunnen verwachten. Waarschijnlijk gaat het om een relatief subtiele update, gezien de grote veranderingen in watchOS 10 vorig jaar. Bovendien is Apple’s softwareteam gefocust op iOS 18, waarin een totaal nieuw design en allerlei handige AI-functies worden verwacht.