Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wanneer komt iOS 17 uit? Dit is de verwachte datum

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 17 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Op 5 juni kondigt Apple iOS 17 aan: de grote iPhone-update van 2023. Dan weten we welke functies dit jaar naar de iPhone komen. Maar wanneer komt iOS 17 uit?

Wanneer verschijnt iOS 17?

Apple onthult zijn nieuwste besturingssystemen tijdens WWDC, waaronder iOS 17, macOS 14 en watchOS 9. Het Apple-event is vanaf 19:00 uur live te volgen via een livestream op onder meer YouTube en de Apple-website.

Als we de geruchten mogen geloven, brengt de aanstaande iPhone-update weer grote verbeteringen naar de iPhone. Het Bedieningspaneel gaat op op de schop, er komt een nieuwe Journaling-app, de iPhone kan fungeren als smart display en meer.

Genoeg redenen om uit te kijken naar de nieuwe iOS-update. Hieronder lees je wanneer je de eerste ontwikkelaarsbèta, publieke bèta of officiële lancering kan verwachten.

Ontwikkelaarsbèta


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Binnen enkele uren na de aankondiging van iOS 17 rolt Apple de eerste bèta voor ontwikkelaars uit. Dit is een testversie van iOS 17. Bèta’s worden beschikbaar gesteld om fouten op te sporen, zodat de software bij de release probleemloos werkt.

Apple heeft er een traditie van gemaakt om de eerste ontwikkelaarsbèta uit te brengen op dezelfde dag dat het de nieuwe software uitbrengt. Dat zal dit jaar dus op maandag 5 juni zijn. Om de ontwikkelaarsbèta te installeren, heb je een Apple Developer-account nodig. Dit kost 99 euro per jaar.

Publieke bèta

In tegenstelling tot de ontwikkelaarsbèta, is de publieke bèta voor iedereen (en gratis) beschikbaar. Die volgt doorgaans ongeveer vier weken nadat de eerste bètaversie van ontwikkelaars is gelanceerd, en de release is meestal tussen eind juni en begin juli. We verwachten de iOS 17 publieke bèta release  ongeveer rond maandag 3 juli.

Datum officiële iOS 17 release

Traditioneel brengt Apple een grote iOS-update in september uit. Dit is vaak ongeveer een week na de presentatie van de nieuwste iPhones. Van de iPhone 15-serie wordt verwacht dat Apple ze in de week van 11 september lanceert. Dit betekent dat de officiële iOS 17 release waarschijnlijk rond 18 september plaatsvindt.

Blijf op de hoogte

Over ruim een week weten we welke grote iOS-functies dit jaar naar de iPhone komen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!