Terug naar iOS 17 tovert je iPhone om in een smart display
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 tovert je iPhone om in een smart display

Door Koen van Ekeren25 mei 2023 09:462 min. leestijd0

De iPhone wordt binnenkort een stuk nuttiger als je hem niet gebruikt. Apple zou in iOS 17 een functie introduceren waarbij het vergrendelscherm fungeert als een smart home display wanneer de iPhone horizontaal ligt.

iOS 17 smart display

iOS 17: smart home display

Het nieuws wordt gemeld door de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg. Vanaf iOS 17 (de software wordt op 5 juni officieel gepresenteerd) krijgt de iPhone een functie waarbij hij verandert in een smart home display wanneer hij vergrendeld op z’n zij zit.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Naar verluidt zie je de agenda-afspraken, weergegevens, meldingen en meer. Ze worden in widgets getoond op een donkere achtergrond met heldere tekst, om de gegevens goed leesbaar te maken. De functie bouwt voort op de widgetopties die Apple toevoegde aan het vergrendelscherm in iOS 16.

Met het smart display wil Apple iPhones nuttiger maken als ze niet actief worden gebruikt, bijvoorbeeld wanneer ze op een bureau of nachtkastje worden geplaatst. Dit kan handig zijn als je op de hoogte wilt blijven van eventuele meldingen of aankomende afspraken.

MagSafe

De functie zou alleen worden geactiveerd als de iPhone is vergrendeld en aangesloten is op een MagSafe-oplader, in een horizontale richting. Alleen de iPhone 12 en nieuwer ondersteunen MagSafe, dus naar oudere toestellen lijkt de functie niet te komen.

Gurman schrijft bovendien dat Apple de functie ook naar de iPad wil brengen – waar het smart display naar onze mening nog een stuk beter tot zijn recht komt. De functie lijkt echter niet op tijd af te zijn voor iPadOS 17. Apple zou ook werken aan een magnetische houder die je met de iPad kunt gebruiken, zodat de tablet beter kan dienen als een speciale thuishub.

Aankondiging en release

iOS 17 wishlist

iOS 17 wordt aangekondigd tijdens het Apple-event van 5 juni: de WWDC. Dan horen we ongetwijfeld meer details over het nieuwe smart display van de iPhone. Na de aankondiging wordt iOS 17 een paar maanden getest. De officiële release is vermoedelijk in september.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar