Terug naar ‘iOS 17 krijgt een slimme dagboek-app’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 17 krijgt een slimme dagboek-app’

Door Laura Grootaarts25 mei 2023 12:232 min. leestijd0

Over minder dan twee weken zal Apple iOS 17 aankondigen, tijdens de jaarlijkse WWDC. Met een hoop nieuwe functies én een compleet nieuwe app: een journaling-app. Oftewel: een digitaal dagboek dat grotendeels al automatisch voor je wordt ingevuld.

iPhone-app iOS 17

iOS 17 dagboek-app

We weten overigens al een tijdje dat Apple werkt aan een dergelijke nieuwe iPhone-app, want een maand geleden werd dit al gemeld door The Wall Street Journal. Maar tot nu toe was nog niet helemaal duidelijk of de app een onderdeel zou zijn van iOS 17. De doorgaans goed geïnformeerde Apple-kenner Mark Gurman schrijft nu dat de app inderdaad geïntegreerd is in iOS 17.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Deels geautomatiseerd

Wat je van de app mag verwachten? Daar wist The Wall Street Journal ons al eerder iets over te vertellen. In de app kun je je gedachten ordenen en bijhouden wat je hebt meegemaakt. Je iPhone weet al heel veel van je en doet op basis van locatie, gezondheidsgegevens, sms-berichten, agenda-afspraken alvast een voorzet – wel zo gemakkelijk.

De app geeft je suggesties over onderwerpen waar je over kunt schijven, bijvoorbeeld een afspraak of work-out. Ook is er een All Day People Discovery-functie die weet of je die dag veel mensen hebt gezien, of juist alleen was. Overigens worden alle gegevens op je iPhone zelf verwerkt, want Apple wil geen gedoe met privacy.

Gecombineerd met moodtracking

De app werkt ook nauw samen met de Gezondheids-app op je telefoon. Die krijgt in iOS 17 een moodtracker om dagelijks je stemming mee in kaart te brengen. Door die twee te koppelen, leer je wat voor invloed je dagelijkse activiteiten hebben op je humeur. Na een tijdje worden er patronen zichtbaar: misschien ontdek je dat je humeur ver in het rood schiet op dagen dat je als een kluizenaar geleefd hebt. Of in het groen als je gesport hebt. Daar kun je je gedrag dan op aanpassen.

iOS 17: dé iPhone-update van dit jaar

iOS 17 is de grote iPhone-update van 2023 en verschijnt naar verwachting in september. Het Apple-event met de aankondiging is maandagavond 5 juni vanaf 19:00 live te volgen via onze website. Ook houden we een liveblog bij op Twitter.

Liever na afloop van de keynote een samenvatting in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar