Terug naar iOS 17 bèta release date: wanneer kun je de állereerste versie downloaden?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 bèta release date: wanneer kun je de állereerste versie downloaden?

Door Laura Grootaarts24 mei 2023 08:073 min. leestijd0

Over minder dan twee weken gaat Apple’s WWDC van start. Apple-liefhebbers weten wat dat betekent: de aankondiging van iOS 17, de grote iPhone-update van dit jaar. Al heel snel daarna kun je dan ook de eerste testversie van de software downloaden. Maar wanneer is de iOS 17 bèta release date?

iOS 17 nieuwe functies

Onthulling tijdens de WWDC

De Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple is een bijeenkomst voor zowel software-ontwikkelaars als enthousiaste technologieliefhebbers uit alle uithoeken van de wereld. Dit jaar gaat hij van start op maandag 5 juni. Apple onthult dan de nieuwe software voor álle apparaten, waaronder dus ook iOS 17 voor de iPhone. We horen dan dus over alle nieuwe functies die je dit najaar op je iPhone mag verwachten. Maar voordat het zover is, rolt Apple gedurende de zomer diverse bèta’s uit. Hoe krijg je iOS 17 als eerste? Door mee te doen aan het bèta-programma. De vraag is: wanneer gaat dat van start?

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

iOS 17 bèta release date: de állereerste versie

De allereerste bèta met daarin de nieuwe iOS-functies, verschijnt traditioneel al direct na de WWDC-keynote – dat was de laatste jaren in ieder geval zo, en Apple houdt vaak vast aan dit soort tradities. Anders gezegd: de eerste iOS 17 bèta verschijnt op maandag 5 juni, in de loop van de avond.

Kun je deze bèta meteen downloaden op jouw iPhone? Misschien, maar waarschijnlijk niet. Dit is namelijk de ontwikkelaarsbèta, en alleen app-makers met een (betaald) account bij Apple mogen deze downloaden. Grote kans dat jij niet bij deze groep behoort, maar ook jij kunt de iOS 17 bèta ruim voor de officiële release in september uitproberen. Je moet daarvoor wachten op de publieke bèta.

Wanneer verschijnt de publieke bèta dan?

Dat ligt helemaal aan de eerste ontwikkelaarsbèta(s). Worden daar nog veel fouten in ontdekt, dan geeft Apple de bèta nog niet vrij voor het gewone publiek. Vorig jaar verscheen de eerste publieke bèta van iOS 16 pas op 11 juli – ruim een maand na de aankondiging op 6 juni. Maar het kan heel snel gaan. Bij iOS 15 verscheen de eerste publieke bèta op 30 juni, terwijl de eerste ontwikkelaarsbèta op 7 juni werd uitgerold. Maar we verwachten de iOS 17 bèta release date zeker wel in de eerste helft van juli.

Wat is er nieuw in iOS 17?

iPhone-app iOS 17

Als we dat toch eens wisten! Apple heeft al een tipje van de sluiter opgelicht door de iOS 17 toegankelijkheidsfuncties te onthullen. Verder zijn er geruchten over een grondig herzien Bedieningspaneel dat je helemaal zelf kunt inrichten. Ook zou er een compleet nieuwe Apple-app gelanceerd worden: journals, een soort dagboek. Hoe dan ook: binnen nu en twee weken heeft Apple ons weer helemaal bijgepraat over alle nieuwe functies van iOS 17!

Wil je op de hoogte blijven van iOS 17 en de andere Apple-updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Na het WWDC-event ontvang je dan direct de highlights in je mailbox.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar