Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 2018 en 6 andere Apple-keynote verwachtingen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2018 vernieuwingen


Lees verder na de advertentie

Het is weer bijna die tijd van het jaar: over minder dan een maand geeft Apple waarschijnlijk een keynote. Traditioneel staat in de september-keynote de nieuwe iPhone in de hoofdrol, maar daar blijft het niet bij. Wat staat er dit jaar op het programma? Dit zijn onze verwachtingen voor de Apple-keynote van september.

1. iPhone 2018

iPhone 2018

Niet één, niet twee maar drie iPhone 2018-modellen staan er dit jaar mogelijk op het programma. Alle drie de modellen hebben de nodige overeenkomsten met de iPhone X die vorig jaar verscheen. Dat wil zeggen, een voorkant die één en al scherm is, met slechts een smalle rand eromheen en zonder thuisknop. Ontgrendelen doe je voortaan met Face ID. De prestaties van de iPhone gaan er dit jaar weer op vooruit dankzij de supersnelle A12-processor en een uitbreiding van het RAM-geheugen. Snelladen met een usb-c-lader wordt voortaan de standaard.

Er zijn twee oled-modellen met een 5,8- en een 6,5-inch scherm en een verticale dubbele camera. Daarnaast is er een ‘budget-model’ met een 6,1-inch lcd-scherm en een enkele camera. Dit toestel wijkt verder af omdat het verkrijgbaar is in opvallende kleurtjes. Sommige geruchten spreken over een iets dikkere rand en grovere notch.

2. iPad Pro 2018


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPad Pro met Face ID

De iPad krijgt voor het eerst in zijn bestaan een echte metamorfose. Naar verwachting presenteert Apple volgende maand de nieuwe iPad Pro 2018, en die heeft bijzonder veel overeenkomsten met de iPhone X. De iPad Pro krijgt een groot scherm met smalle randen. De thuisknop vervalt, ook je iPad ontgrendel je in het vervolg met Face ID. Het is nog twijfelachtig of het hiervoor benodigde camera-systeem net zoals bij de iPhone X wordt weggewerkt in een notch, of dat de rand alsnog breed genoeg is hiervoor. Mogelijk nemen we ook bij de iPad afscheid van de reguliere koptelefoon-aansluiting, twee jaar nadat dat bij de iPhone al gebeurde. Net zoals voorheen ook al het geval was, verschijnt de Pro in twee formaten, 10,5 en 12,9 inch. De schermen blijven even groot, de iPad-behuizing in totaal wordt juist iets kleiner. Dat is mogelijk door de gereduceerde rand.

3. AirPower & vernieuwde AirPods

draadloze oplaadmat AirPower

Vorig jaar werden met de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X de eerste draadloos oplaadbare iPhones aangekondigd. Apple presenteerde toen ook al de AirPower-mat, waarop je tot drie accessoires tegelijk kunt opladen – een iPhone, een Apple Watch en vernieuwde AirPods. ‘Vroeg in 2018’, was toen nog de belofte, maar Apple liep bij de productie tegen diverse problemen aan. Inmiddels hopen we dat de AirPower en de draadloos oplaadbare AirPods in september definitief worden uitgebracht.

4. HomePod mini

HomePod

Vorig jaar kondigde Apple de HomePod aan, een slimme speaker met Siri-integratie. Sinds februari is HomePod te koop in een aantal Engelstalige landen en in juni voegden ook Duitsland en Frankrijk zich in dit rijtje. In Nederland wachten we nog altijd op de HomePod, ondertussen werkt Apple al aan een opvolger. De HomePod mini is wat minder exclusief en de opties ervan zijn wat beperkter, maar dat merk je dan ook aan het prijskaartje. Deze HomePod-variant zou verschijnen onder de merknaam Beats.

5. Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 concept

Het zou heel goed kunnen dat er een nieuwe Apple Watch aan zit te komen. De series 4 ziet er voor het eerst wat anders uit dan zijn voorgangers. Het scherm wordt groter: de huidige wijzerplaten zijn 38 of 42 mm, straks kun je kiezen uit 39,9 en 45,2 mm. Doordat het scherm veel verder doorloopt naar de randen en de hoeken, blijft het horloge voor de rest hetzelfde formaat houden. De batterij zou er dit jaar ook weer op vooruit gaan.

6. Vernieuwde Macs

nieuwe mac mini 2018

Apple bracht vorige maand nog een nieuwe MacBook Pro 2018 uit, maar het is heel goed mogelijk dat er in september meer Mac-nieuws te melden is. Heel concreet zijn de geruchten nog niet. Er wordt gesproken over een vernieuwde iMac met een beter scherm en een goedkope variant van de MacBook (wat het einde van de MacBook Air zou kunnen betekenen). Het opvallendste gerucht betreft echter een compleet nieuwe Mac mini. De mini is al sinds 2014 niet meer aangepast, maar 2018 zou zomaar het jaar van de Mac mini kunnen worden.

7. Releasedatum iOS, macOS, watchOS & tvOS

MacOS Mojave

Niet van plan om nieuwe Apple-producten te kopen? Met de nieuwe besturingssystemen voelen ook je oude spulletjes weer als nieuw. Tijdens de WWDC in juni kondigde Apple iOS 12, tvOS 12, watchOS 5 en macOS Mojave aan. Tijdens de keynote in september horen we wanneer precies we de nieuwe software kunnen downloaden en installeren. Naar verwachting is dat een week na de keynote.