Terug naar Video: 11 verborgen functies van iOS 11 die je nog niet kende
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Video: 11 verborgen functies van iOS 11 die je nog niet kende

Door Koen van Ekeren25 oktober 2017 15:023 min. leestijd0

iOS 11 staat een aantal weken op je telefoon en ongetwijfeld zijn de opvallendste vernieuwingen je niet ontgaan, zoals het vernieuwde Bedieningspaneel, de scan-functie in de Notities-app en de SOS-noodmelding. Maar daarnaast zijn er veel nieuwigheden die gebruikers nog niet kennen. In een video zetten we daarom de belangrijkste verborgen functies van iOS 11 op een rij.

11 verborgen functies van iOS 11

Ging het je in de video met de verbogen functies van iOS 11 iets te vlug? Hieronder lees je per vernieuwing welke stappen je moet doorlopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Donkere modus

Open Instellingen en tik op ‘Algemeen>Toegankelijkheid. Kies vervolgens voor ‘Aangepaste weergave>Keer kleuren om’. Zet de schakelaar achter ‘Slim omgekeerd’ op groen.

2. Notities

Zet Notities in het Bedieningspaneel. Hiervoor open je Instellingen en ga je naar ‘Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’. Tik links van ‘Notities’ op het groene plusje; Notities staat nu in het Bedieningspaneel.

Wanneer je iPhone is ontgrendeld, maak je een veegbeweging naar boven om het Bedieningspaneel tevoorschijn te toveren. Je kunt nu een Notitie maken zonder dat je daarvoor eerst je iPhone moet ontgrendelen.

3. Apps automatisch opruimen

Het automatisch laten verwijderen van apps is één van de andere verborgen functies van iOS 11. Open Instellingen, tik je op je account en ga je naar ‘iTunes Store en App Store’. Scrol naar beneden en zet de schakelaar op groen.

Wanneer je de app lang niet gebruikt, wordt overigens alleen de app zelf van je toestel geknikkerd – alle bijbehorende gegevens blijven behouden.

4. Offline lezen in Safari

Open Safari en tik op het Boek-icoon, onderin. Tik op de bril om naar Leeslijst te gaan en veeg van rechts naar links over een artikel. Tik op ‘Bewaar offline’. Je kunt het artikel nu ook offline lezen.

5. Niet meer automatisch verbinden met een wifi-netwerk

Ga in de Instellingen-app naar ‘Wifi’ en tik op een wifi-netwerk. Zet de schakelaar achter ‘Verbind automatisch’ op grijs.

6. Eenhandig toetsenbord

Open een app en houd in het toetsenbord de emoji of wereldbol ingedrukt. Ben je rechtshandig? Tik dan op het rechter toetsenbord-icoontje. Linkshandigen gaan vanzelfsprekend voor het toetsenbord links.

7. Tekenen in Mail

Open de Mail-app en selecteer een woord, door je vinger er even op te leggen. Tik een paar keer op het pijltje aan de rechterkant, tot ‘Voeg tekening in’ verschijnt en tekenen maar!

8. Meerdere apps tegelijkertijd verplaatsen

Leg je vinger enige tijd op een app en versleep hem. Intussen tik je met je andere vinger een aantal andere apps aan. Nu kun je meerdere apps tegelijkertijd verslepen naar een plek waar je ze hebben wil..

9. Schermopname

Zet Schermopname in het Bedieningspaneel. Hiervoor open je Instellingen en ga je naar ‘Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’. Tik links van ‘Schermopname’ op het groene plusje; Schermopname staat nu in het Bedieningspaneel.

Haal het Bedieningspaneel naar boven met een veegbeweging van beneden naar boven. Tik op de ronde knop; Schermopname telt af en maakt na drie seconden een opname van je iPhone. Deze schermopname vind je terug in Filmrol van de Foto’s-app.

10. Vluchtgegevens in Spotlight

Leg je vinger in het midden van het beginscherm van je iPhone en veeg naar beneden om Spotlight te openen. Nu hoef je alleen nog maar een vluchtnummer in te toetsen en iOS geeft je alle belangrijke vluchtgegevens.

11. Typen tegen Siri

Ga in Instellingen naar ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Siri’. Zet de schakelaar achter ‘Typ vragen aan Siri’ op groen; je hoeft nu niet alleen te praten tegen Siri, maar je kunt ook typen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar