Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Deze iOS 11-functie moet je absoluut even zien (SOS-noodmelding)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
SOS-noodmelding iOS 11


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vorige maand iOS 11 uitgebracht, en daarmee voelt je iPhone weer als nieuw. Je iPhone is meteen je persoonlijke lijfwacht, want in iOS 11 zit een functie die je leven kan redden: SOS-noodmelding.

Zo werkt het

SOS-noodmelding iOS 11

De functie is gedeeltelijk al ingesteld. Duw je vijf keer op de sluimerknop van je iPhone, dan verschijnt er een scherm met drie sliders. Met de eerste schakel je je iPhone uit, met de tweede roep je je medische ID op en met de derde bel je de hulpdiensten.

Maar dat kan sneller en met meer lawaai!

Je kunt het scherm met de drie sliders ook overslaan en ervoor zorgen dat je iPhone direct 112 belt als je in nood bent.


kooptip

Dat moet je vooraf instellen: ga naar ‘Instellingen>SOS-noodmelding’ en zet de schuif achter ‘Automatisch bellen’ op groen.

Nog meer veiligheid? Scrol iets verder naar beneden in het onderstaande scherm en zet de schuif achter ‘Aftelgeluid’ op groen, dan maakt je iPhone tijdens het bellen ook nog een snerpend alarmgeluid waarmee je eventuele belagers afschrikt.

sos noodmelding ios 11

Als je nu vijf keer op de sluimerknop duwt, belt je telefoon na enkele seconden aftellen automatisch naar de hulpdiensten. Je kunt ook een SOS-contactpersoon instellen, die krijgt vervolgens ook een melding van je oproep.

Ook al op de Apple Watch

Je denkt misschien, van die functie heb ik eerder al gehoord. Dat klopt: op de Apple Watch zit een soortgelijke functie. Daar moet je wat langer op de knop aan de zijkant duwen om een noodmelding te versturen.