Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

WhatsApp stopt op deze oude iPhones

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
WhatsApp stopt oude iPhones

Heb je een oudere iPhone? Grote kans dat je binnenkort geen appjes meer kunt versturen en ontvangen. WhatsApp stopt op 1 januari 2023 met de ondersteuning van enkele oude modellen.

Lees verder na de advertentie

WhatsApp stopt op deze iPhones

Om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken, heb je ten minste iOS 12 nodig op je iPhone. Dat betekent dat het doek valt voor de iPhone 5 en iPhone 5c, want die zijn niet geschikt voor iOS 12. Heb je een iPhone die niet meer ondersteund wordt, dan zal WhatsApp je vooraf een waarschuwing sturen.

Waarom krijgen deze iPhones geen WhatsApp-ondersteuning meer?

WhatsApp stopt eens in de zoveel tijd met het ondersteunen van de oudste apparaten en software. Het wordt voor WhatsApp steeds lastiger om al hun nieuwe functies goed te laten werken op deze apparaten en bovendien beschikken ze vaak niet over de nieuwste beveiligingsupdates. Ook het aantal gebruikers van deze iPhones loopt steeds verder terug. Voor een hoop oude Android-toestellen geldt overigens hetzelfde – ook daarvoor vervalt de ondersteuning.

kooptip

De iPhone 5 en 5c zijn al behoorlijk antiek. De iPhone 5 verscheen in september 2012 en is dus al ruim tien jaar oud. De iPhone 5c verscheen een jaar later. Voor beide iPhones zijn al in geen jaren meer iOS-updates verschenen. Heb je geen idee welke iPhone jij hebt? Check het in ons overzicht met alle iPhone modellen.

Dit vind je misschien ook interessant

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: WhatsApp