Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Scan en bewerk documenten met Notities in iOS 11

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Notities markeringen


Lees verder na de advertentie

Notities in iOS 11 weer een consumentenproduct overbodig: de scanner. Je maakt razendsnel een scannetje met de camera van je iPhone of iPad, waarbij Notities direct de randen van het document ontdekt. Is je foto wat scheef, dan maakt Notities er gewoon een recht A4’tje van. Vervolgens kun je je scan nog bewerken. Hoe het werkt?

1. Notities: scannen van documenten

Notities scannen

Notities maakt een scanner overbodig. Tik op de plus en kies ‘Scan documenten’. Vang het onderwerp met het gele vak en tik op de sluiterknop. Daarna pas je het met de handvatjes verder aan. Tik op ‘Behoud scan’ en ‘Bewaar’.

2. Bewerken


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Tik op de ‘Documentscan’ in je notitie om nog wat extra bewerkingen op je scan los te laten. Zo kun je de scan bijvoorbeeld nog wat preciezer bijsnijden.

3. Kleuren van de scan bewerken.

Notities filters

Via de knop met de drie cirkels bewerk je de kleuren van de scan snel; zo maak je hem bijvoorbeeld zwart-wit. De knop met de pijl kantelt je afbeelding negentig graden.

4. Markeringen

Notities markeringen

Tik bij een scan op de Deel-knop en kies ‘Markeringen’ om in je scan te kleuren. De tekengereedschappen zijn hetzelfde als in een notitie.