Terug naar Dit weten we al over de twee nieuwe iPads in het najaar van 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit weten we al over de twee nieuwe iPads in het najaar van 2022

Door Annemiek Lourensen15 augustus 2022 16:312 min. leestijd0

Tijdens het aankomende Apple event wordt eindelijk de nieuwe iPhone 14 onthuld, maar het daaropvolgende evenement staat waarschijnlijk in het teken van de iPad. Zo wijzen allerlei geruchten erop dat er later in 2022 niet één, maar twee nieuwe iPads worden uitgebracht: een nieuwe versie van het instapmodel en een geüpgradede iPad Pro. En daarover zijn nu al wat meer details onthuld.

Twee nieuwe iPads 2022

Twee nieuwe iPads 2022

Bekende leaker yeux1122 heeft in een bericht op het Koreaanse platform Naver nog meer details onthuld over twee iPads die dit najaar verschijnen. Een daarvan is een nieuwe iPad Pro. Volgens de blogger en zijn bronnen kun je dit toestel opladen met MagSafe, waardoor de kabel loslaat als je hier per ongeluk druk op zet. Vooral bijzonder is dat hij een M2-chip krijgt. Vorig jaar verscheen namelijk nog de eerste iPad Pro met een M1-chip, en dat was zelfs de allereerste iPad met zo’n supersnelle Apple-processor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij het instapmodel wordt voornamelijk het ontwerp benadrukt. yeux1122 wijst specifiek naar de randen, die nu vlak worden. Het scherm van deze iPad wordt juist groter, al is dat eerder al onthuld. Net zoals de combinatie met een A14 Bionic-chip, ondersteuning voor 5G en een USB-C poort.

Release?

Het moet overigens nog blijken of yeux1122 het bij het rechte eind heeft. Zijn track record laat tot nu toe nog wat te wensen over: hij had gelijk over details van de iPad Air 2022, maar verspreidde ook een gerucht over een zogenaamde ‘iPad mini Pro’. Klopt zijn verhaal wel, dan worden beide modellen in oktober gepresenteerd. Na het grote iPhone-event in september, dus.

Overigens is het erg verdacht dat de lancering van deze iPads nu dichter bij de release van de nieuwe software zit. Sinds vorige week blijkt namelijk dat iPadOS 16 vertraagd is, en niet tegelijk met iOS 16 en macOS Ventura zal worden uitgebracht. Qua timing komt dit dus goed uit, zeker met de nieuwe Stage Manager functie. Die werkt exclusief op iPads met een M1-chip, maar tegen die tijd waarschijnlijk dus ook een M2-chip.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer Apple de iPads onthuld? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar