Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

tvOS 14: meer gebruikers en een toegewijde Woning-app

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Als iOS een update krijgt, mag het nauw verwante tvOS natuurlijk niet achterblijven. tvOS 14 krijgt niet zo veel baanbrekende nieuwe functies als iOS 14, en ook geen complete restyling zoals macOS Big Sur. Wel zijn er twee fijne toevoegingen waar jij hoogstwaarschijnlijk al op zat te wachten. Wat dacht je van een uitgebreide ondersteuning voor meerdere gebruikers en een tvOS-versie van de app Woning?

tvOS 14: met meer gebruikers op één Apple TV

Afgelopen jaar kreeg de Apple TV een erg belangrijke nieuwe functie. Je kon eindelijk meerdere gebruikers aan tvOS toevoegen, zodat je in streaming-apps niet el-kaars voortgang in series verstoort. Iedereen kijkt met zijn eigen profiel, waardoor je niet per ongeluk een aflevering opent die iemand anders nog wilde kijken. In tvOS 14 wordt de ondersteuning voor meerdere gebruikers uitgebreid. Apple laat er op dit moment nog niet alle details over los, maar het lijkt erop dat de geschei-den profielen voor veel meer apps gaan werken. Bijvoorbeeld games van Apple Arcade. Hier kon het nu nog gebeuren dat je een spel start en verder ging met de voortgang van iemand anders. Dat is met tvOS 14 verleden tijd. De kans is groot dat nog veel meer soorten apps de profielen gaan ondersteunen.

tvOS 14: eindelijk Woning op de Apple TV

Nog een toevoeging waar wij bijzonder lang op zaten te wachten. tvOS heeft eindelijk een toegewijde Woning-app. In vorige versies kon je je slimme apparaten wel-iswaar bedienen via Siri, maar dat was toch relatief beperkt. Meer dan in- en uitschakelen zat er eigenlijk niet bij. Nu met een complete Woning-app heb je alle moge-lijkheden die je al op de iPhone, iPad en Mac had. Zo kun je bijvoorbeeld beelden van beveiligingscamera’s bekijken, het stroomverbruik van stopcontacten inzien of nauwkeurig instellingen van je thermostaat (of airco) aanpassen.


kooptip