Terug naar Code onthult: Stage Manager werkt wél op oudere iPads
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Code onthult: Stage Manager werkt wél op oudere iPads

Door Ward Edema16 juni 2022 09:392 min. leestijd0

De Stage Manager-saga duurt voort: nu blijkt uit de code van iPadOS 16 dat oudere iPads de nieuwe functie toch wel ondersteunen.

Stage Manager iPadOS 16

Stage Manager iPadOS 16

Een samenvatting van de afgelopen week: mensen zijn boos. Apple heeft met iPadOS 16 een nieuwe functie geïntroduceerd, Stage Manager, waarmee het eindelijk mogelijk is om op een iPad te werken met vensters. Zo kun je meer apps tegelijk draaien, en kies je zelf hoe groot een app in beeld staat. Het addertje onder het gras: de nieuwe functie werkt alleen op de iPad Pro 2021 en de iPad Air 2022, die allebei een M1-chip hebben.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Dit betekent dat ontzettend veel iPads, waaronder krachtige Pro-modellen met A12X- en A12Z-chips, zijn uitgesloten. Zelfs de reguliere iPad en iPad mini uit september 2021 krijgen de nieuwe functie niet – en die liggen nog gewoon in de winkel.

Geheime modus in iPadOS 16 code

iPadOS 16

Techwebsite 9to5mac heeft onderzoek gedaan naar de code van iPadOS 16, en kwam tot een bijzondere ontdekking. In de code zit namelijk een interne modus die Stage Manager activeert voor oudere iPads. Dat terwijl Apple zelf volhoudt dat er per se een M1-chip nodig is om de functie te gebruiken.

In principe is het idee van zo’n testmodus niet vreemd: Apple heeft zelf ook aangegeven dat ze Stage Manager wel getest hebben op oudere modellen, maar dat de prestaties niet goed genoeg waren. Echter gaf Apple ook aan dat al ‘vroeg duidelijk werd’ dat Stage Manager alleen op de M1 zou werken – en dan is het wel vreemd dat de modus nog steeds in de bèta verwerkt zit, en er niet inmiddels uit is gesloopt.

iPadOS 16 release

iPadOS 16 komt waarschijnlijk midden september uit, en heeft flink wat nieuwe functies. Lees er meer over in ons artikel: iPadOS 16: dit zijn alle nieuwe functies voor je iPad.

Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom iPadOS 16 en iOS 16? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar