Terug naar 5x dit kan Apple leren van de Samsung Galaxy S10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x dit kan Apple leren van de Samsung Galaxy S10

Door Koen van Ekeren21 februari 2019 14:503 min. leestijd2

Met lancering van de Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e heeft de iPhone er geduchte concurrenten bij. Samsung en Apple zijn al jarenlang elkaars grootste rivalen, maar ze maken elkaar ook sterker. Wat kan Apple dit keer leren van de Zuid-Koreaanse gigant?

Samsung Galaxy S10 vs. iPhone XS

Met de nieuwe Galaxy-lijn treedt Samsung in de voetsporen van Apple. De S10 en S10+ zijn de vlaggenschepen (zoals de iPhone XS en iPhone XS Max), de derde een wat budgetvriendelijke model (zoals de iPhone XR). Onze iPhones ruilen we niet in, maar we hopen wel dat Apple op deze punten spiekt bij Samsung:

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

1. Minder rand

Het ontwerp van de nieuwste iPhones is al vrijwel randloos, maar Samsung gaat nog een stap verder. De voorkant van de Samsung Galaxy S10 en S10+ laat nog meer scherm zien. Dat komt vooral doordat het toestel geen inkeping nodig heeft; de camera is verwerkt in een soort eiland, rechtsboven in het scherm. En eerlijk is eerlijk: dat ziet er toch net wat fraaier uit dan die hap uit het scherm.

2. Vingerafdrukscanner

Face ID werkt geweldig en snel, maar stiekem missen we Touch ID een beetje. Ligt je iPhone plat op tafel, moet je je hoofd voorover buigen zodat Face ID je ziet. En de iPhone blijft af en toe moeite hebben met je ochtendhoofd, waardoor je je toegangscode moet intoetsen.

Een combinatie van gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner onder het scherm lijkt ons ideaal – en dat heeft de Galaxy S10. Bij de S9 zat deze nog aan de achterkant van het toestel, maar het is Samsung dus gelukt om de vingerafdrukscanner te verwerken in het scherm.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

3. Andere smartphones opladen

Een andere interessante vernieuwing is dat de Samsung Galaxy S10+ andere apparaten draadloos kan opladen. Apparaten die draadloos opladen ondersteunen (zoals een smartphone of oordopjes) hoef je alleen tegen de achterkant van de Galaxy te houden om ze van stroom te voorzien.

Volgens een betrouwbaar gerucht is dit straks ook mogelijk met de opvolger van de iPhone XS, die Apple in september presenteert.

4. Drievoudige camera

Het is een trend in smartphone-land: meer en meer camera’s. De S10+ heeft er vijf: drie aan de achterkant, twee vooraan. Alles wijst erop dat de nieuwste iPhones ook een drievoudige camera aan de achterkant krijgen en we hopen dat dit klopt. Wat je eraan hebt? Een nog betere 3D-detectietechnologie en betere camera-prestaties bij weinig licht.

5. Prijs

De toptoestellen van Apple hebben de magische grens van 1000 euro gepasseerd, maar Samsung blijft eronder steken. Ook dat zien we natuurlijk graag bij de iPhone. De Samsung Galaxy S10 (die net als de iPhone XS een display heeft van 5,8 -inch) heeft een startprijs van € 899. Voor de iPhone XS betaal je € 1159.

De grotere versie is de Galaxy S10 met een scherm van 6,4 inch. Die heeft een startprijs van € 999. De XS Max (6,5 inch) kost € 1259. De budgetvriendelijkere Galaxy S10e is geprijsd op € 749 en ook dat is minder dan de iPhone XR, die een vanafprijs heeft van € 859.

iPhone 2019

In september komt het antwoord van Apple. Dan presenteert het weer drie nieuwe toestellen, waaronder de opvolger van de iPhone XS Max. Er zijn al concrete geruchten naar buiten gekomen, waardoor we al een beeld hebben van Apple’s nieuwe toptoestel. Je leest de geruchten in het iPhone 11 dossier.

Meer weten over de iPhone 11?
Bekijk dit dossier
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan Pieter
Lezer
Jan Pieter

“De budgetvriendelijkere Galaxy S10e is geprijsd op € 749 en ook dat is meer dan de iPhone XR, die een vanafprijs heeft van € 859.”

Helaas een paar fouten in deze zin: spatie bij budget en vanaf, en woord meer vervangen door minder.