Terug naar ‘iPhone 2019: focus ligt op camera’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 2019: focus ligt op camera’

Door Laura Grootaarts12 januari 2019 13:512 min. leestijd0

Apple brengt later dit jaar drie nieuwe iPhones uit. Dat zegt Wall Street Journal – doorgaans een betrouwbare bron. De grootste verbetering betreft dit jaar de camera. Het duurste model krijgt misschien drie lenzen, maar ook bij het instapmodel wordt er al uitgepakt.

Opvolger iPhone XR

Het eerste model is de opvolger van de huidige iPhone XR – het instapmodel. Dit model krijgt opnieuw een lcd-scherm. Het zou weleens voor het laatst kunnen zijn: naar verwachting hebben alle nieuwe iPhones in 2020 een oled-scherm.

In plaats van een enkele camera, krijgt de opvolger van de XR een camera met een dubbele lens. De huidige iPhone XR is juist een opvallende verschijning, omdat deze met een enkele camera grotendeels dezelfde effecten weet te bereiken als met een dubbele camera. Dit gebeurt op basis van softwarematige trucjes. Wel treden hierbij enkele beperkingen op; zo werkt de portretmodus alleen met mensen en niet met dieren of objecten.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone XI (Max)

Ook zullen er dit jaar opvolgers van de iPhone XS en de iPhone XS Max verschijnen, mogelijk heten die dan de iPhone XI en XI (Max). Deze krijgen beide opnieuw een oled-scherm. Ook hier zou Apple de camera verbeteren: naar verluidt krijgt het duurste model voor het eerst een driedubbele camera.

iPhone 2019 concept

Eerder deze week verscheen er ook al een iPhone 2019-render waarop een model met drie camera’s te zien is. De camera’s zijn verzameld op een vierkantige ‘camerabult’ en vormen samen een driehoek. Hopelijk kiest Apple voor een ander design, want het ziet er nu groot en lomp uit.

Het einde van 3D Touch?

Het lijkt erop dat Apple dit jaar gaat stoppen met 3D Touch. Met deze techniek is het mogelijk om harder op het scherm te drukken om extra functies op te roepen. Op de iPhone XR uit 2018 is 3D Touch al verdwenen en vervangen door Haptic Touch: hierbij duw je niet harder, maar langer op het scherm voor eenzelfde effect. Je voelt hierbij een trilkinkje, wat de illusie wekt dat het scherm wel drukgevoelig is.

iPhone 2019

Apple heeft op dit moment nog niets losgelaten over een eventuele nieuwe iPhone. Traditioneel worden de nieuwe modellen gepresenteerd tijdens een keynote in september. Meestal zijn ze ook vrij snel daarna te koop. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de iPhone 2019? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar