Terug naar Apple repareert falende MacBook-toetsenborden nu gratis
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple repareert falende MacBook-toetsenborden nu gratis

Door Sven Lamers25 juni 2018 09:312 min. leestijd0

Na talrijke klachten van gebruikers en meerdere rechtszaken geeft Apple nu blijkbaar toe dat de bijzonder dunne vlindertoetsen voor problemen kunnen zorgen. Het heeft namelijk een reparatieprogramma gestart voor alle Mac-modellen die gebruikmaken van deze toetsen. Volgens Apple kan het bij een klein percentage en vanaf de MacBook (begin 2015) en MacBook Pro (eind 2016) gebeuren dat tekens niet of te vaak verschijnen als je een toets indrukt, of dat deze vreemd (‘sticky’) aanvoelen en niet consistent reageren. De reparatie is gratis.

MacBook Pro zonder Touch Bar

MacBook Pro toetsenbord reparatieprogramma

Je kunt de reparatie bij Apple zelf of bij een geautoriseerde Apple-serviceprovider laten uitvoeren. Deze testen de Mac eerst en vervangen daarna afzonderlijke toetsen of het complete toetsenbord. Heb je in het verleden al een toetsenbord-reparatie op de genoemde apparaten laten uitvoeren en daarvoor betaald, kun je ook je geld terugvragen. Het uitwisselingsprogramma is beperkt tot vier jaar na de eerste aankoop van het apparaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Stukje stof of vuiltje maakt toetsenbord stuk

Het toetsenbord met de zogeheten vlindertoetsen werd voor het eerst in de 12-inch MacBook van begin 2015 gebruikt. Een jaar later vierde een verbeterde variant zijn introductie in de MacBook Pro met en zonder Touch Bar. Van begin af aan – ook bij de verbeterde variant – klaagden gebruikers echter over klem zittende en niet meer reagerende toetsen. Volgens medewerkers van de Apple Store kan een stukje stof al voldoende zijn om het toetsenbord stuk te maken.

Omslachtige reinigingsmethode

Apple zei in het begin niet veel over het probleem en gaf het advies om een ingewikkelde en omslachtige reinigingsprocedure uit te voeren. Een tijdje terug werden in de VS twee rechtszaken tegen Apple begonnen. Dat er problemen met het toetsenbord zijn, kan Apple al daarvoor niet zijn ontgaan. Immers bouwt het in de 2017-versie van de MacBook Pro wéér een verbeterde versie van het toetsenbord, die ook bij de reparatie van nieuwere modellen wordt gebruikt. Daarnaast is er een patent opgedoken dat laat zien dat Apple zijn toetsenborden in de toekomst zijn nog beter wil beveiligen tegen stofdeeltjes en vloeistoffen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar