Terug naar Hoe één stukje stof onder je MacBook-toetsenbord je €600 kan kosten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe één stukje stof onder je MacBook-toetsenbord je €600 kan kosten

Door Koen van Ekeren18 oktober 2017 13:522 min. leestijd1

Apple gebruikt sinds de 12-inch MacBook een nieuwe techniek voor de toetsenbord: de vlindertoets. Dit maakt het typen een stuk prettiger, maar niet alle MacBook Pro-bezitters zijn blij met het vlindermechanisme. Een klein beetje vuil onder een vlindertoets kan je al behoorlijk duur komen te staan.

vlindertoets

Vlindertoets kapot

Al sinds de lancering van de 12-inch MacBook, de eerste met een vlindertoetsenbord, zijn er gebruikers met problemen met het toetsenbord. Sommige gebruikers klagen over toetsen die compleet niet reageren, of toetsen die tekens dubbel typen. Hoe vervelend dat kan zijn, beschrijft tech-journalist Casey Johnston in een artikel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij Johnston functioneert de spatiebalk van haar MacBook Pro niet zoals het moet. Elke keer dat ze eenmaal op de spatiebalk drukt, resulteert dit in een dubbele spatie. ‘Waarschijnlijk is het een stukje stof’, kreeg ze bij de Genius Bar te horen.

Bij een vlindertoetsenbord is dat knap vervelend. Onder een vlindertoetsenbord komt niet zo snel vuil terecht, maar áls er vuil in komt, heb je meestal een probleem. Door het lage profiel van de toetsen is de kans groot dat de toets niet, of slecht werkt.

Je zou denken dat het oplossen van het probleem een koud kunstje is; toets eruit halen en stofzuigen maar. Maar nu komt probleem twee: dit kan bij een vlindertoetsenbord niet. Als je een knop verwijdert om eronder te reinigen, is de kans zeer groot dat de toets onherstelbaar beschadigd raakt.

Zelfs de meest ervaren Genius Bar-specialisten wisten zich met het spatieprobleem van Johnston geen raad. Uiteindelijk lost Apple het probleem op door zowel het toetsenbord, als de behuizing rondom het toetsenbord te vervangen. De kosten? $700,-, bijna zeshonderd euro. Een prijzig stukje stof dus.

Garantie

Heb je zelf ook problemen met je vlindertoetsenbord? Dan is dat niet meteen reden voor paniek; de kans is groot dat je MacBook met vlindertoetsenbord nog binnen de garantie valt. Garantie heb je tot twee jaar na de aankoopdatum en op de website van Apple kun je controleren of je nog recht op garantie hebt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Siri
Lezer
Siri

12 inch MacBook pro ?! (Alinea 2, zin 1)