Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze Apple-accessoires krijgen eindelijk usb-c (en dit is wanneer)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple-accessoires usb-c 2024

Bijna alle Apple-apparaten hebben afscheid genomen van Lightning, nu de accessoires nog. Ook dat duurt niet lang meer, want volgens een nieuw gerucht stappen veel Apple-accessoires in 2024 al over op usb-c.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van nieuwe usb-c-accessoires? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple accessoires usb-c: maart 2024

De meeste Apple-apparaten hebben de overstap naar usb-c inmiddels wel gemaakt. Zelfs de smartphone is om: de volledige iPhone 15-reeks werd afgelopen oktober uitgerust met usb-c. Apple neemt zo langzaamaan afscheid van Lightning, hun standaard van de voorgaande jaren. Al dan niet vrijwillig, want vanaf 2024 geldt een nieuwe wet binnen de EU die verplicht dat kleine apparaten usb-c nodig hebben. Dus niet alleen de iPhone, maar ook alle versies van de AirPods, iPad en meer.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Die overstap zorgt er tevens voor dat de bijbehorende accessoires niet meer passen, dus ook deze moet Apple aanpassen. Volgens Instant Digital, een leak-account op het Chinese socialmediaplatform Weibo, gebeurt dat in de lente van 2024. Hij heeft het specifiek over accessoires voor de Mac. Denk daarbij aan de Magic Mouse, het Magic Keyboard en het Magic Trackpad – die hebben nog steeds een Lightning-aansluiting.

Welke accessoires?

We verwachten de Mac-accessoires in maart al te zien. Mark Gurman onthulde afgelopen week namelijk nog dat er dan drie nieuwe Apple-apparaten verschijnen: een iPad Pro, een iPad Air en een MacBook Air. Vooral laatstgenoemde is interessant, want de release van een nieuwe Mac is de uitgelezen kans om de accessoires ook een update te geven.

Over alle andere accessoires is nog niets bekend. Zo zijn de AirPods Pro 2 nog steeds de enige oortjes met usb-c – de reguliere AirPods 3 en de AirPods Max hebben nog altijd een Lightning-aansluiting. Hopelijk zijn zij ook snel aan de beurt!