Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Geen Apple-event in maart 2024, maar wél nieuwe producten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple event maart producten

Het lijkt erop dat er deze maand geen Apple-event wordt gehouden, maar tóch komt Apple in maart 2024 met wat nieuwe producten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over events en nieuwe producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geen Apple-event maart 2024

Het is ieder jaar weer gissen: komt er wel of geen Apple-event in maart? In tegenstelling tot ander keynotes – zoals die van de WWDC en iPhone – houdt Apple niet standaard een keynote in deze maand. Kijk maar naar de afgelopen jaren. In 2022, 2019 en 2018 vond er wel een plaats, maar in 2020 en 2023 niet. En in 2021 hield Apple wel een event in het voorjaar, maar dat was pas in april.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ook dit jaar bleef het onduidelijk wat er ging gebeuren, maar sinds vannacht weten we het eindelijk: er komt géén Apple-event in maart 2024. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zal Apple deze maand wel wat nieuwe producten onthullen, maar gewoon ‘via hun website, middels een reeks online video’s en marketing campagnes’. Apple zal dus geen uitgebreid event houden om hun aankondigingen te doen.

Nieuwe producten

Geen event betekent overigens niet hetzelfde als geen nieuwe producten, want naar verluidt staan er deze maand heel wat aankondigingen op Apple’s planning. Met als hoogtepunt: gloednieuwe iPads! Zo komt er een nieuwe versie van de 10,9-inch iPad Air, en voor het eerst een versie van 12,9-inch. En er komt een nieuwe iPad Pro aan, die voor het eerst een oled-scherm krijgt.

Maar er is meer. Zo worden zelfs de bijbehorende iPad-accessoires in het zonnetje gezet, want naar verluidt komt Apple met een nieuwe Apple Pencil en een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro. En er zijn geruchten over een nieuwe MacBook Air met M3-chip.

Wanneer je de producten kunt verwachten? Gurman denkt in maart of april. Hij schrijft namelijk dat Apple eind deze maand met ‘een speciale versie van iOS 17.4 met ondersteuning voor de nieuwe hardware’ komt. De producten volgen waarschijnlijk daarna, ‘ergens in maart of april’. Een aankondiging volgt mogelijk al deze week, maar de producten liggen pas later in de winkel.