Terug naar Dit is de watchOS 9 release date (en die van Apple’s andere updates)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is de watchOS 9 release date (en die van Apple’s andere updates)

Door Annemiek Lourensen8 september 2022 13:513 min. leestijd0

Het is al drie maanden geleden, maar in juni heeft Apple de grote nieuwe update voor de Apple Watch aangekondigd. Maar wanneer deze verschijnt, is nog lang geheim gebleven. Tot nu: Apple heeft de watchOS 9 release date eindelijk onthuld. En over twee andere software-updates weten we ook al meer. Dit is wanneer je ze kunt downloaden!

watchOS 9 release date

Release date: watchOS 9, iOS 16 en tvOS 16

De aankondiging van de aankomende updates was al een hele tijd terug – op maandag 6 juni. Apple beloofde toen dat ze ‘dit najaar beschikbaar’ zouden zijn, maar verder bleef het nogal stil vanuit Californië.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tot gisteravond, tijdens Apple’s Far out-event. Hier werd namelijk niet alleen de iPhone 14 aangekondigd, maar ook de release dates voor de aankomende software-updates. En dat is al snel: de iOS 16 en watchOS 9 release date is op maandag 12 september, en die van tvOS 16 waarschijnlijk ook. Volgende week dus al!

Welke toestellen zijn geschikt?

Er is dit jaar één Apple Watch die je niet meer kunt updaten: de Apple Watch Series 3. Deze heeft geen watchOS 9 ondersteuning, en kan dus maximaal watchOS 8 installeren. De volgende smartwatches zijn wel geschikt voor watchOS 9:

  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 4

Voor de Apple TV kunnen we het korter houden: tvOS 16 is geschikt voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. Maar welke iPhones krijgen iOS 16 ondersteuning?

watchOS 9

Tijdens de WWDC in juni stond de spotlight op alle nieuwe updates voor Apple’s hardware, waaronder watchOS 9. Deze introduceert onder andere vier nieuwe wijzerplaten aan je Apple Watch: Lunar, Playtime, Metropolitan en Astronomy. Dit houden ze in!

Ook nieuw is de app Medicijnen. Daarin kunnen Watch-gebruikers al hun medicijnen, vitaminen en andere hulpmidelen registeren. Vervolgens krijgen zij een herinnering wanneer het tijd is om ze in te nemen, of een waarschuwing als bepaalde medicijnen niet met elkaar samengaan.

Sommige apps die al langer bestaan hebben juist een update gekregen. De Ecg-app bijvoorbeeld, die nu laat zien hoelang je last hebt gehad van boezemfibrilleren. Of ontdek wanneer je in de kern-, diepe- of remslaap zit.

tvOS 16

Over tvOS 16 houdt Apple zich vrij stil. Het schitterde tijdens de WWDC-presentie in afwezigheid, terwijl alle andere software-updates daar wel in het zonnetje werden gezet. Wat ons betreft zonde, want tvOS 16 heeft echt wel wat verbeteringen voor je Apple TV.

Wat je zoal kunt verwachten? Betere samenwerking tussen je Apple TV en je andere Apple-producten. Als je bijvoorbeeld games op je TV speelt, krijg je op je iPhone meer informatie over het spel. En over games gesproken: de Apple TV heeft ook meer ondersteuning voor gamecontrollers, waaronder die van de Nintendo Switch.

En dan is er nog Matter, het nieuwe standaard voor smarthome-apparaten. Na de update is je Apple TV hiermee geschikt, waardoor al je slimme apparaten beter samenwerken. Zelfs als ze geen HomeKit ondersteunen.

Updates downloaden

iOS 16 en watchOS 9 downloaden kan dus volgende week, op maandag 12 september. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor tvOS 16. Hoe je dat doet? Voor de Apple Watch pak je je iPhone, open je de Watch-app en ga je naar ‘Mijn Watch>Algemeen>Software-update>Download en installeer’. Voor tvOS 16 heb je alleen de Apple TV nodig: ga naar ‘Instellingen>Systeem>Software-updates>Werk software bij>Download en installeer’. En dan is er nog de iPhone, dus ontdek snel hoe je volgende week iOS 16 installeert.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de nieuwe updates verschijnen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 9
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar