Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Gisteren heeft Apple tijdens de WWDC-keynote onder meer watchOS 9 gepresenteerd. Deze grote update voor je Apple Watch komt in het najaar beschikbaar en voegt allerlei nieuwe functies toe aan je slimme horloge. Bovendien kun je met watchOS 9 dan kiezen voor vier nieuwe wijzerplaten. Moet je zien!

watchOS 9: vier nieuwe wijzerplaten

We laten je alvast zien hoe de vier nieuwe wijzerplaten voor je Apple Watch eruit gaan zien.

apple watch wijzerplaten

  • Lunar. Deze wijzerplaat laat enerzijds de Gregoriaanse kalender zien, die de meesten van ons kennen en gebruiken. Anderzijds zie je de maankalender, die onder meer in de Chinese, islamitische en Hebreeuwse cultuur wordt gebruikt.

apple watch wijzerplaten

  • Playtime. Een leuke, dynamisch Apple Watch-wijzerplaat met geanimeerde cijfers. De wijzerplaat is ontworpen in samenwerking met kunstenaar Joi Fulton. Wanneer je aan de digitale kroon draait, verandert de achtergrond en de karakters reageren als je erop tikt. Je kunt kiezen voor een confetti-achtergrond of een effen achtergrond.


kooptip

apple watch wijzerplaten

  • Metropolitan. Een klassieke Apple Watch wijzerplaat die van stijl verandert wanneer je aan de digitale kroon draait. Speciaal ontworpen cijfers veranderen van stijl en vorm, en je kunt maximaal vier complicaties toevoegen en de kleuren naar smaak wijzigen.

watchOS 9: vier nieuwe wijzerplaten

  • Astronomy. Dit is eigenlijk een vernieuwde versie van de oorspronkelijke Astronomy-wijzerplaat. Hij bevat een nieuwe sterrenkaart en actuele wolkengegevens op basis van je locatie. Je kunt de aarde, de maan of het zonnestelsel als hoofdweergave instellen en het lettertype aanpassen. De wijzerplaat ondersteunt twee complicaties en als je aan de digitale kroon draait, kun je vooruit of achteruit spoelen om de maanfase/planeetlocatie op een andere dag te bekijken.

Overige updates

Naast deze vier nieuwe wijzerplaten introduceert watchOS 9 ook verbeterde en gemoderniseerde versies van klassieke Apple Watch wijzerplaten, zoals Utility, Simple en Activity Analog. Ook kun je de achtergrondkleur bewerken van de wijzerplaten Modular, Modular Compact en X-Large.

De Portraits-wijzerplaat gebruikt het diepte-effect op meer foto’s, waaronder katten, honden en landschappen, en er zijn Chinese scripts toegevoegd als opties voor de wijzerplaten California en Typograph. Met Focus kun je nu een Apple Watch wijzerplaat kiezen die automatisch verschijnt wanneer je een specifieke Focus start op je iPhone.

Sta je door deze nieuwe functies te popelen om de update te installeren, dan moet je wel zeker weten dat dit kan. watchOS 9 is namelijk alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 of nieuwer. Uiteraard moet hij dan wel gekoppeld zijn aan een iPhone 8 of nieuwer of iPhone SE (2e of 3e generatie) met daarop iOS 16. Slecht nieuws voor de Series 3, dus.

Wil je alles weten over wat er is aangekondigd tijdens de WWDC 2022? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.