Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws Mac mini macOS High Sierra 10.13

'Apple lanceert dit jaar een nieuwe Mac mini 2018'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe mac mini 2018


Lees verder na de advertentie

Twee weken geleden schreven we over het leger aan nieuwe Apple-producten dat er dit jaar aan zit te komen: drie nieuwe iPhones, een iPad met Face ID, een goedkopere MacBook én een vernieuwde Apple Watch. Maar daar blijft het niet bij, verwacht Apple-analist Ming-Chi Kuo. Er is ook een nieuwe Mac mini 2018 op komst!

Nieuwe Mac mini 2018

1365 dagen. Zo lang is het geleden dat Apple de Mac mini voor het laatst heeft geüpdatet. De compacte desktopcomputer is dus wel rijp voor een opfrissing en die komt er dit najaar, stelt Kuo. Meer details geeft de Apple-analist niet, maar het is aannemelijk dat hij wordt aangedreven door een nieuwe processor. Of er bij de nieuwe Mac mini 2018 iets verandert aan het ontwerp, is gissen.

Het gerucht komt onverwachts, aangezien het de laatste tijd bijzonder stil was rondom de mini. Veel Mac-liefhebbers zullen blij zijn met de verversing, want het is Apple’s meest betaalbare en compacte Mac. De huidige Mac mini heeft een vanafprijs van €567,91 en is nog geen 20 centimeter breed.

Goedkope MacBook

Naast de budgetdesktop zou Apple dit jaar ook met een budgetlaptop op de proppen komen: een 12-inch MacBook. Eerder dacht Kuo dat hij deel zou uitmaken van de MacBook Air-familie, maar dat idee heeft hij nu losgelaten. Volgens eerdere geruchten krijgt de goedkope MacBook een Retina-scherm en is hij fors goedkoper dan de 13-inch MacBook Air, die €1097,91 kost.


kooptip

In totaal rekent Kuo, die wordt gezien als ’s werelds meest betrouwbare Apple-analist, op liefst 8 nieuwe Apple-producten in het najaar van 2018. Welke dat zijn, lees je in het artikel Overvolle Apple-keynote met Mac mini, iPad Pro met Face ID en meer.