Terug naar Kuo: ‘Overvolle Apple-keynote met Mac mini, iPad Pro met Face ID en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kuo: ‘Overvolle Apple-keynote met Mac mini, iPad Pro met Face ID en meer’

Door Laura Grootaarts11 juli 2018 21:324 min. leestijd0

Het wordt een drukke Apple keynote in september. Apple-analist Ming-Chi Kuo van TF International Securities verwacht vernieuwingen voor het grootste deel van de Mac-productlijn – waaronder de Mac mini! En dan hebben we het nog niet gehad over de nieuwe iPhone, de nieuwe Apple Watch en meer.

Het complete overzicht van nieuwe Apple-producten

Apple keynote voorspellingen

Over veel van de producten die Kuo dit najaar verwacht, gonzen al langere tijd veel geruchten. Maar als je het nu zo allemaal op een rij ziet, lijkt het behoorlijk imponerend. Het wordt een hectisch najaar voor Apple, als het allemaal blijkt te kloppen. Dit zijn volgens Kuo de producten die we gaan zien tijdens de Apple Keynote in september – hoewel het ons niet zou verbazen als er naast een iPhone-event in september, ook een Mac-event later in de herfst zal zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. iPhone 2018

iPhone 2018 render voorkant

Niet één, niet twee maar drie nieuwe modellen gaat Apple presenteren. Er zijn twee oled-modellen: een 5,8- en een 6,5-inch variant. Daarnaast is er een goedkopere lcd-iPhone. Alle iPhone 2018 modellen hebben Face ID en een verbeterde A12-processor. De twee oled-modellen zijn uitgerust met een dubbele camera, het lcd-model heeft een enkele lens.

2. iPad Pro

Apple werkt aan een iPad Pro 2018 die veel lijkt op een iPhone X. Dat wil zeggen: met smalle randen, Face ID en een inkeping bovenaan in het scherm. De thuisknop komt te vervallen. De iPad Pro zou beschikbaar zijn in twee maten: 12,9 en 11 inch. Dat laatste formaat is nieuw.

3. Mac mini

De Mac mini heeft zijn eigen trouwe schare fans en die mogen uitkijken naar dit najaar. Na bijna vier jaar komt er dan toch eindelijk een nieuwe versie. Kuo heeft verder geen inhoudelijke details, maar de mini zal grondig herzien zijn.

4. MacBook

Kuo verwacht dat Apple zowel de MacBook vernieuwt. Het zou gaan om een processor-upgrade. Op donderdag kreeg overigens ook de MacBook Pro met Touch Bar al een upgrade, en die had heel wat meer voeten in de aarde.

5. iMac

Kuo denkt dat de iMac een sterk verbeterd scherm krijgt, maar gaat verder niet in op de details. Geruchten hierover hebben we ook nog niet eerder opgevangen. Daarbij krijgt de iMac net zoals de MacBook (Pro) een processor-upgrade.

6. Goedkopere notebook

Kuo gelooft dat Apple op dit moment een goedkopere notebook aan het ontwikkelen is. Eerder sprak hij hier ook al over, toen dacht hij nog dat deze deel zou uitmaken van de MacBook Air-familie. Dat idee heeft hij nu losgelaten. Eerdere geruchten suggereerden dat het zou kunnen gaan om een goedkopere 12-inch MacBook. De Air zou daarmee na tien jaar weleens van het toneel kunnen verdwijnen.

7. Apple Watch

Apple werkt aan twee nieuwe Apple Watch-modellen. Ze hebben een groter scherm dan voorheen. Nu kun je kiezen uit een 38- of 42-mm wijzerplaat, dat wordt straks 39,9 en 45,2 mm. Het is nog niet gezegd dat het horloge in zijn geheel daardoor groter wordt – het is mogelijk dat de randen eromheen smaller worden. Verder zou de hartslagmeter accurater zijn.

8. AirPower en AirPods

AirPower in maart

Kuo besluit de nogal indrukwekkende lijst met de AirPower en de AirPods. De AirPower is een matje waarmee je de iPhone 8 (Plus) en iPhone X kunt opladen. Apple kondigde dit vorig jaar al aan, maar liep tot nu toe tegen allerlei problemen aan. De AirPower zou samen met de vernieuwde en draadloos oplaadbare AirPods in het derde kwartaal van dit jaar in massaproductie gaan, waardoor ze tegen het einde van het najaar te koop zijn.

Keynote in september

Ming-Chi Kuo is misschien wel de betrouwbaarste Apple-analist ter wereld. Hoe hij aan zijn informatie komt, is volstrekt onduidelijk, maar feit is dat zijn voorspellingen vaak behoorlijk accuraat zijn. Hoe goed zijn voorspellingen dit keer zijn, weten we in september. Wij voorspellen in ieder geval dat Apple’s keynote ergens in de eerste helft van die maand plaatsvindt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar