Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Een nieuw jaar staat garant voor een heleboel nieuwe aankondigingen van Apple. Deze nieuwe Apple-producten verwachten we in 2024!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer de nieuwe producten verschijnen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe Apple producten 2024

Apple heeft vorig jaar een enorm scala aan nieuwe producten aangekondigd. Vooral de Mac werd in het zonnetje gezet: er verschenen nieuwe versies van de MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini, Mac Studio, de iMac en zelfs de Mac Pro. Maar ook veel andere producten werden vernieuwd. Kijk maar naar de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2. Al blijft het hoogtepunt toch wel de iPhone 15 (Pro).

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

2024 belooft zeker zo indrukwekkend te worden. Zo staan er allerlei nieuwe producten op de planning, van iPhones tot AirPods. En dit wordt eindelijk het jaar dat de Apple Vision Pro in de winkels ligt. Maar welke apparaten komen er dit jaar nou precies aan, en in welke maand of welk kwartaal verschijnen ze? Hieronder hebben we de verwachte nieuwe Apple-producten van 2024 op een rij gezet.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is Apple’s eerste nieuwe productcategorie sinds de Apple Watch. Het betreft een mixed-reality headset, oftewel een bril die virtual reality combineert met augmented reality. Dat wil zeggen: met virtual reality bevind je je in een compleet virtuele wereld, met augmented reality zie je de echte wereld, met een virtuele laag erbovenop.

De Vision Pro werd in juni 2023 aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC. Apple onthulde toen dat hij begin 2024 verschijnt in de Verenigde Staten, andere landen volgen later dit jaar. Een concrete release datum is er nog steeds niet, maar inmiddels is er wel een gerucht dat de headset eind deze maand nog verschijnt.

iPads

Nieuwe iPads 2024

In 2023 verscheen er geen enkele nieuwe iPad, maar in 2024 gooit Apple het over een andere boeg. Zo krijgt de iPad Pro dit jaar een OLED-display – dit maakt ‘m de eerste iPad met deze schermtechniek. Daarmee wordt het scherm van Apple’s tablet net zo indrukwekkend als dat van de iPhone, met dieper zwart, een snellere verversingsgraad, beter contrast en meer. Verder krijgt de Pro waarschijnlijk een snelle M3-chip.

Next up: niet één, maar twee nieuwe versies van de iPad Air. Deze krijgen ongeveer dezelfde formaten als de Pro-modellen, oftewel 10,9 en 12,9 inch. Ze krijgen geen OLED of ProMotion, maar je kunt dus wel voor het eerst de maat van een Air-model kiezen. Mogelijk wordt het design wat aangepast vanwege het grotere scherm.

De iPad mini en reguliere iPad krijgen ook een kleine upgrade. Eerstgenoemde krijgt sowieso een snellere processor – mogelijk de A16 – evenals een betere voor- en achtercamera. Ook nieuwe kleuren zijn een mogelijkheid, net als ondersteuning voor Bluetooth 5.3 en Wi-Fi 6E. De A16-chip en ondersteuning voor Wi-Fi 6E zijn ook mogelijke kandidaten voor de instap-iPad.

De iPads worden dit jaar geleidelijk aangekondigd. Zo verwachten we de iPad Pro en iPad Air-modellen al in maart, de iPad mini en reguliere iPad volgen in oktober.

Apple TV

goedkopere Apple TV

Ook de Apple TV 4K krijgt een upgrade. Waarschijnlijk behoudt dit toestel hetzelfde design: zwart, vierkant, en met ronde hoeken. Volgens geruchten krijgt hij wel een nieuwe processor, en mogelijk wordt dit de A16-chip van de iPhone 14 Pro en iPhone 15, of de A17-chip van de iPhone 15 Pro. Verder maakt hij kans op ondersteuning voor Wi-Fi 6E of zelfs Wi-Fi 7. Nieuwe functies zijn (nog) niet bekend.

De nieuwe Apple TV wordt verwacht in de eerste helft van 2024.

iPhone

iPhone 16 design gerucht

Een nieuw jaar betekent tevens een nieuwe iPhone, en in 2024 is het de beurt aan de iPhone 16. Aan de buitenkant lijkt er weinig te veranderen ten opzichte van de iPhone 15: alleen de cameralenzen krijgen een andere opstelling. Verder wordt het mogelijk om ruimtelijke video’s te maken (net als op de iPhone 15 Pro), komt er een ‘Capture’-knop om snel video’s te schieten, en wordt de iPhone 16 uitgerust met de Actieknop van de iPhone 15 Pro (deze keer met haptische feedback). En bij een nieuwe iPhone hoort ook een nieuwe chip.

Apple werkt uiteraard ook aan de iPhone 16 Pro. Deze wordt waarschijnlijk 2 inch groter dan de iPhone 15 Pro: de Pro gaat van 6,1 naar 6,3 inch, de Pro Max van 6,7 naar 6,9 inch. Ook zij krijgen de Capture-knop, plus haptische feedback voor de Actieknop. Bovendien zijn er geruchten over een snellere A-chip zoals de A18 Pro, en over de komst van een 48-megapixel Ultra Wide camera. Ondersteuning voor Wi-Fi 7 is ook mogelijk.

Apple kondigt nieuwe iPhones traditiegetrouw aan tijdens een Apple-event in september. Ook in 2024 verwachten we dit.

Apple Watch X

Apple Watch bloeddruk

Dit jaar verschijnt alweer de tiende editie van de Apple Watch. Apple pakt daarom uit: naar verluidt krijgt hij de naam ‘Apple Watch X’. Geruchten suggereren dat deze Watch een dunnere behuizing krijgt. Ook zouden de bandjes magnetisch worden, wat betekent dat je ze voortaan anders vastklikt en je de oude bandjes van de afgelopen jaren niet meer kunt gebruiken. Maar het nieuwe systeem maakt wel ruimte vrij voor grotere batterijen of andere onderdelen. Ook handig: de Apple Watch X krijgt mogelijk wat nieuwe gezondheidsfuncties, zoals slaapapneudetectie of een bloeddrukmeter.

Apple onthult de nieuwe Apple Watch doorgaans in september, tijdens hetzelfde Apple-event als dat van de iPhone. We verwachten de Apple Watch X dan ook pas in september.

AirPods

AirPods Max 2

De AirPods 4 liggen dit jaar nog in de winkels. Mogelijk komen er twee versies: een regulier setje, en een luxere uitgave met Noise Cancellation (Ruisonderdrukking). Beide versies krijgen dan ook een ander prijskaartje. Ook krijgen ze kortere steeltjes, een betere pasvorm en verbeterde geluidskwaliteit. Zelfs het oplaaddoosje gaat erop vooruit: volgens geruchten krijgt hij een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning, en speakers voor Zoek mijn-meldingen.

De AirPods Max – Apple’s eerste koptelefoon – verscheen in 2020, en heeft sindsdien geen upgrade gehad. In 2024 lijkt hij eindelijk een opvolger te krijgen. Veel verandert er niet: de Lightning-aansluiting wordt vervangen door usb-c, en hij krijgt mogelijk wat nieuwe kleuren.

Beide AirPods-modellen verwachten we in september.

Mac mini

Mac mini 2023 prijzen

De Mac mini werd voor het laatst vernieuwd in januari 2023. Het model werd toen uitgerust met verschillende versies van de M2-chip, maar inmiddels is er al een M3-processor. De MacBook Air, MacBook Pro en iMac zijn al overgestapt, nu de Mac mini nog. Wij verwachten dan ook een upgrade in 2024, maar wel pas richting het eind van het jaar.

Accessoires

Apple Pencil 3 verwachtingen

Er staan ook wat nieuwe accessoires op de planning, te beginnen met het Magic Keyboard. Het toetsenbord voor de iPad krijgt een stevigere behuizing gemaakt van aluminium, en het trackpad wordt groter. Daarmee lijkt het Magic Keyboard steeds meer op het toetsenbord van de Mac.

Mogelijk komt er ook een derde generatie van de Apple Pencil. Deze stylus blijft een mysterie – we weten er nog vrijwel niets over, alleen dat Apple eraan werkt. We durven dan ook niet te zeggen wanneer hij precies verschijnt of welke functies hij krijgt.

Nieuwe Apple-producten 2024: ook dit is er mogelijk

De bovenstaande lijst is gebaseerd op geruchten, leaks en de tradities van Apple, maar waarschijnlijk heeft het techbedrijf dit jaar nog wat verrassingen achter de hand. Misschien verschijnen er nog wel meer nieuwe Apple-producten in 2024! Zo bestaat er ook een kans dat de MacBook Pro, Mac Studio en Mac Pro een upgrade krijgen. En er gaan geruchten dat Apple aan een smart home display werkt, dat fungeert als centrale hub voor je smart home producten. En last but not least: sommige Apple-leakers beweren dat het Pro Display XDR een opvolger krijgt, en die kan ook zomaar in 2024 verschijnen. Dat wordt duimen!

Bron: MacRumors