Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws Mac mini

Apple registreert drie mysterieuze Macs in aanloop naar event

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Air 2022 kleuren


Lees verder na de advertentie

Het lijkt erop dat Apple’s eerste event van dit jaar al binnen enkele weken zal plaatsvinden. Waarmee gaat Apple ons verrassen? Er zijn nu in ieder geval een aantal nieuwe Mac 2022-modellen geregistreerd in een database. Maar om welke Macs gaat het?

Nieuwe Mac 2022: modellen geregistreerd in EEC-database

Als Apple (of andere tech-bedrijven) nieuwe elektronische apparatuur uitbrengt in onder meer Rusland, moet die vooraf worden geregistreerd in de database van de Eurasian Economic Commission (EEC). Zo’n registratie betekent doorgaans dat het product binnen enkele weken te koop is. Op deze manier lekten eerder ook al diverse Apple-producten uit.

Volgens de Franse website Consomac zijn er drie nieuwe Apple-producten geregistreerd met modelnummers A2615, A2686 en A2681. Ze draaien macOS Monterey, en daaruit valt af te leiden dat het om Mac-modellen gaat. We denken dat deze tijdens het eerstvolgende Apple-event onthuld worden. De vraag is nu: om welke Mac-modellen gaat het? Want daarover geeft de betreffende database weinig prijs.

Welke Macs presenteert Apple?

In ieder geval één van de registraties betreft volgens de database een ‘draagbare pc’. Het zou kunnen gaan om een compleet nieuw ontworpen MacBook Air 2022, hoewel er ook geruchten zijn over een instap-MacBook Pro met M2-chip. Verder wordt er ook druk gespeculeerd over een luxere versie van de Mac mini. Dit is Apple’s goedkoopste Mac, die geleverd wordt zonder muis, toetsenbord en scherm.


kooptip

We verwachten overigens dat het niet alleen bij Macs blijft. Het maart-event van Apple zal grotendeels draaien om de nieuwe iPhone SE 2022. Ook verwachten we dat Apple de vijfde generatie van de iPad Air aankondigt. Deze beide producten doken overigens eerder ook al op in de database van de EEC.

Maart-event van Apple

Apple heeft er officieel nog niets over losgelaten, maar het eerste Apple-event van 2022 komt waarschijnlijk eerder dan werd verwacht. Als de geruchten kloppen, mag je dinsdag 8 maart in je agenda noteren. Naast nieuwe hardware, verschijnt er rond deze tijd ook nieuwe software die boordevol nieuwe functies zit: macOS Monterey 12.3 voor de Mac en iOS 15.4 voor de iPhone.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors