Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.4: al deze nieuwe functies komen naar je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15.4


Lees verder na de advertentie

iOS 15.4 komt er binnenkort aan. En voor een tussentijdse update zijn er bijzonder veel nieuwe functies, zo blijkt uit de eerste iOS 15.4 bèta. Wat dacht je van Universele bediening, Face ID met een mondkapje en nog veel meer? Wij zetten de interessantste vernieuwingen van iOS en iPadOS 15.4 voor je op een rij!

iOS 15.4 bèta: nieuwe functies

Eerder deze week verscheen iOS 15.3, en in deze update zaten nauwelijks nieuwe functies. Maar in de volgende update is dat compleet anders, zo blijkt uit de eerste iOS 15.4 bèta. Mogelijk is dit de grootste tussentijdse update die iOS 15 gaat krijgen.

1. Face ID met mondmasker (en zonder Watch)

Apple Watch-gebruikers konden sinds iOS 14.5 hun iPhone ontgrendelen met mondkapje op, maar nu heb je geen Watch meer nodig. Wél een iPhone 12 of nieuwer. iOS 15.4 maakt het mogelijk om Face ID te gebruiken terwijl je een mondkapje draagt. Face ID herkent je dan op basis van het gebied rondom je ogen. Apple waarschuwt wel dat het ietsje minder veilig is.

2. Universele bediening

Universele bediening


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Eindelijk! Universele bediening had dé blikvanger van macOS Monterey in combinatie met iPadOS 15 moeten worden, maar werd keer op keer uitgesteld. Hiermee werken je Mac en iPad naadloos met elkaar samen. Sleep bijvoorbeeld een plaatje van je iPad met de muis naar je Mac.

3. 112 nieuwe emoji’s

Je kunt nooit genoeg emoji’s hebben, toch? In iOS 15.4 komt er weer een hele lading nieuwe emojitekens bij: 37 nieuwe emoji maar liefst. Omdat je bij sommige de huidskleur kunt aanpassen, brengt dat het totaal op 112. Waaronder een een rood batterij-pictogram, handen die een hartje vormen en een smeltend lachebekje.

4. Meldingen voor persoonlijke automatiseringen uitzetten

Maak je een persoonlijke automatisering in de app Opdrachten, dan komt er altijd een melding in beeld als die van start gaat. Veel mensen vinden dat irritant. Nu kun je die meldingen uitzetten.

5. Toetsenbordhelderheid op de iPad

Toetsenbord helderheid iPad

Heb je een iPad en gebruik je daarbij een extern toetsenbord met verlichting? Voortaan kun je de helderheid daarvan heel snel aanpassen. Je kunt hiervoor een nieuwe regelaar in het bedieningspaneel plaatsen.

6. iCloud Sleutelhanger notities

iCloud Sleutelhanger is de gemakkelijkste manier om wachtwoorden op te slaan voor al je Apple-apparaten. Nieuw is de optie om notities toe te voegen aan een wachtwoord. Veel andere wachtwoordmanagers bieden deze mogelijkheid al. Dit is ook een van de nieuwe functies van macOS Monterey 12.3, waarvan inmiddels ook een bèta is verschenen.

7. 120 Hz in apps van derde partijen

De iPhone 13 Pro (Max) heeft een ProMotion-scherm met een hogere verversingsgraad, waardoor je iPhone wat gestroomlijnder aanvoelt. Maar apps van derde partijen haalden zelden de hoogste verversingsgraad. Volgens Apple was er sprake van een bug en die wordt met iOS 15.4 verholpen.

8. Snelle Notities verbeterd

Veeg je op dit moment vanuit de rechter benedenhoek van je iPad naar binnen, dan open je daarmee een Snelle Notitie. Straks kun je aangeven dat je dat vanuit de linkerhoek wilt doen – of de functie helemaal uitzetten. Ook is het mogelijk om met een soortgelijk gebaar een screenshot te maken.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

9. Log in met Face ID of Touch ID

Op sommige websites hoef je straks geen wachtwoord meer in te voeren, je logt dan gewoon in met je iPhone. Je maakt hierbij gebruik van Touch ID of Face ID. De website moet deze optie dan wel nog inbouwen, dus deze functie zul je pas beetje bij beetje actief zien worden.

10. Vaccinatiebewijs in Wallet

Je nationale en internationale vaccinatiebewijs staan nu in de app CoronaCheck. Het internationale bewijs (voor de EU) kun je straks ook in Wallet zetten. Daarmee is het gemakkelijker op te roepen, bovendien zal het dan ook zijn weg vinden naar je Apple Watch.

iOS 15.4 bèta: op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van iOS 15.4 en al het andere Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief: