Terug naar ‘MacBook Pro M2 verschijnt volgende maand al’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro M2 verschijnt volgende maand al’

Door Laura Grootaarts8 februari 2022 16:392 min. leestijd0

Als de geruchten kloppen, vindt over precies een maand het eerste Apple-event van 2022 plaats. Volgens bronnen binnen Apple’s productieketen wordt er dan een nieuwe MacBook Pro 2022 met M2-chip aangekondigd.

MacBook Pro 2020

MacBook Pro 2022 release-date

Het wordt een drukke keynote volgende maand, want Apple gaat waarschijnlijk een vernieuwde iPhone SE en een iPad aankondigen, beide voor het eerst met 5G-ondersteuning. Daarnaast wordt er ook een nieuw Mac-model verwacht en volgens Digitimes gaat dat over een MacBook Pro met M2-chip. De productie zou al in volle gang zijn, zelfs tijdens Chinees Nieuwjaar is eraan doorgewerkt.

Wat voor model wordt het?

Op dit moment zijn er bij Apple twee soorten MacBook Pro’s te koop. Afgelopen najaar verscheen een 14- en 16-inch MacBook Pro met M1 Pro/Max-chip. Je herkent deze MacBook Pro aan zijn nieuwe ontwerp, met een notch in het scherm. Apple verkoopt daarnaast ook nog altijd de 13-inch MacBook Pro van het jaar daarvoor, met het oude design en de eerste M1-chip.

MacBoek 2022
MacBoek 2022
16 geweldige projecten

De MacBook Pro met M2 waar nu over gesproken wordt, zal waarschijnlijk de rechtstreekse opvolger worden van de MacBook Pro met M1-chip. Geen nieuw design dus, geen ProMotion-technologie en geen overvloed aan handige poorten. Maar dus wel de M2-chip.

De M2-chip klinkt als een stap vooruit. En ten opzichte van de M1-chip is dat ook inderdaad het geval: hij zal ietsje sneller zijn en ook energiezuiniger. Maar hij komt niet in de buurt van de M1 Pro of Max van de allernieuwste MacBook. De verwachte MacBook Pro wordt dan ook een instapper met een vriendelijk prijskaartje.

Geloofwaardig?

De betrouwbaarheid van de bron – Digitimes – is wisselend. Ze weten vaak heel goed welke producten eraan zitten te komen, maar qua timing zitten ze er nog weleens flink naast. We verwachten tijdens het event van volgende maand inderdaad een Mac, maar tot nu toe werd steeds gesproken over een Mac mini, een iMac Pro of een MacBook Air. Een MacBook Pro M2 zou een verrassing zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom nieuwe Apple-producten en de MacBook Pro 2022 release-date? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar