Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘MacBook Pro M2 verschijnt volgende maand al’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro M1


Lees verder na de advertentie

Als de geruchten kloppen, vindt over precies een maand het eerste Apple-event van 2022 plaats. Volgens bronnen binnen Apple’s productieketen wordt er dan een nieuwe MacBook Pro 2022 met M2-chip aangekondigd.

MacBook Pro 2020

MacBook Pro 2022 release-date

Het wordt een drukke keynote volgende maand, want Apple gaat waarschijnlijk een vernieuwde iPhone SE en een iPad aankondigen, beide voor het eerst met 5G-ondersteuning. Daarnaast wordt er ook een nieuw Mac-model verwacht en volgens Digitimes gaat dat over een MacBook Pro met M2-chip. De productie zou al in volle gang zijn, zelfs tijdens Chinees Nieuwjaar is eraan doorgewerkt.

Wat voor model wordt het?

Op dit moment zijn er bij Apple twee soorten MacBook Pro’s te koop. Afgelopen najaar verscheen een 14- en 16-inch MacBook Pro met M1 Pro/Max-chip. Je herkent deze MacBook Pro aan zijn nieuwe ontwerp, met een notch in het scherm. Apple verkoopt daarnaast ook nog altijd de 13-inch MacBook Pro van het jaar daarvoor, met het oude design en de eerste M1-chip.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De MacBook Pro met M2 waar nu over gesproken wordt, zal waarschijnlijk de rechtstreekse opvolger worden van de MacBook Pro met M1-chip. Geen nieuw design dus, geen ProMotion-technologie en geen overvloed aan handige poorten. Maar dus wel de M2-chip.

De M2-chip klinkt als een stap vooruit. En ten opzichte van de M1-chip is dat ook inderdaad het geval: hij zal ietsje sneller zijn en ook energiezuiniger. Maar hij komt niet in de buurt van de M1 Pro of Max van de allernieuwste MacBook. De verwachte MacBook Pro wordt dan ook een instapper met een vriendelijk prijskaartje.

Geloofwaardig?

De betrouwbaarheid van de bron – Digitimes – is wisselend. Ze weten vaak heel goed welke producten eraan zitten te komen, maar qua timing zitten ze er nog weleens flink naast. We verwachten tijdens het event van volgende maand inderdaad een Mac, maar tot nu toe werd steeds gesproken over een Mac mini, een iMac Pro of een MacBook Air. Een MacBook Pro M2 zou een verrassing zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom nieuwe Apple-producten en de MacBook Pro 2022 release-date? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors