Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple gaat deze week volgens ingewijden drie nieuwe iPads lanceren, én een nieuw accessoire. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Drie nieuwe iPads in 2023

Hoewel er geen Apple-event aan zit te komen, krijgen we deze week toch een lading Apple-nieuws. Dat zeggen ingewijden bij Supercharged en 9to5Mac. Volgens de twee techblogs worden er namelijk maar liefst drie nieuwe iPads aangekondigd, en mogelijk zelfs een nieuwe Apple Pencil 3.

Wat betreft de iPads gaat het om een vernieuwde versie van de instap-iPad die de iPad 2022 vervangt (en dus niet de goedkopere iPad 2021), een nieuwe iPad mini, en een snellere iPad Air. Hieronder lees je wat je kunt verwachten.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPad 2023

De nieuwe instap-iPad krijgt een redelijk subtiele update. Het vorige model is nog maar een jaartje oud, en schreeuwt dus nog niet om grote wijzigingen. Wel zijn er twee dingen die waarschijnlijk aangepakt worden: de chip en de Apple Pencil.

iPad 2022

Wat betreft de chip wordt er een sprong gemaakt van de A14 Bionic naar de A16 Bionic. Het verschil is niet wereldschokkend, maar altijd welkom als het gaat om toekomstige updates. Wat betreft de Apple Pencil kan Apple twee kanten op gaan. Ze kunnen er voor kiezen de eerste generatie Pencil eindelijk een usb-c-plugje te geven, zodat je geen adapter meer nodig hebt om hem met de instap-iPad op te laden, of ze voegen ondersteuning toe voor de nieuwere Apple Pencil die je magnetisch kunt opladen.

iPad mini 2023

De iPad mini is op dit moment de oudste iPad in het assortiment van Apple. Hoog tijd voor wat upgrades dus. Denk hierbij aan dezelfde A16-chip die ook naar de reguliere iPad komt (of misschien zelfs de M1-chip), een fix voor het beruchte jelly scrolling-probleem, en wellicht een verbeterd camerasysteem. Ook de kleuren gaan op waarschijnlijk op de schop.

iPad Air 2023

De iPad Air is de echte ‘middle of the road’-iPad. Hij heeft de meeste snufjes van de iPad Pro, maar kost een stuk minder. Ook is hij ontzettend snel dankzij de M1-chip die erin zit – en hij wordt nog sneller. De iPad Air 2023 krijgt namelijk een M2-chip. Die zit ook in de huidige iPad Pro 2022. Over andere verbeteringen is verder nog niks bekend.

Én een nieuwe Apple Pencil?

Als we het Japanse techblog Mac Otakara moeten geloven, dan kunnen we ook een Apple Pencil 3 verwachten. Deze krijgt een magnetische punt, die je gemakkelijk vervangt. Zo kun je een punt op de Pencil zetten met een groter oppervlak, een andere vorm of een stroever profiel.

Deze Apple Pencil 3 heeft dezelfde magnetische connector als de Pencil 2, dus hij werkt gewoon met de huidige iPad-modellen – tenzij Apple dit om één of andere reden blokkeert, zoals we wel enigszins gewend zijn van het bedrijf.

De nodige twijfels

Niet iedereen is overigens overtuigd van de geruchten: Apple-guru Mark Gurman verwacht deze maand geen ‘updates van enige relevantie’. De tijd zal het leren! Houd deze week dus goed iCreate Magazine in de gaten, bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!