Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe iPad Air én iPad Pro krijgen veel handigere selfiecamera

Auteur: iCreate
0 reacties
iPad Air 2022

Naar verwachting zullen de nieuwe iPad Pro en iPad Air 2024 deze maand gepresenteerd worden. Geruchten van het goedgeïnformeerde Macrumors onthullen dat de FaceTime-camera aan de lange zijde van de iPads zullen komen, waardoor deze camera zich niet meer ongemakkelijk aan de zijkant bevindt als de iPad in landschapsmodus staat. 

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Op dit moment hebben beide iPad Air én iPad Pro-modellen een FaceTime-camera aan de bovenkant van het apparaat (de korte zijde), waardoor de camera niet in het midden zit als je een FaceTime-gesprek voert. Dit werkt niet fijn, want wat is de gemakkelijkste manier om een FaceTime-gesprek te voeren? Precies, als de iPad op z’n zij staat. Apple had dit probleem al erkend bij de iPad 10, die uitkwam in 2022. Daar was de camera al verplaatst naar de lange zijde zodat deze je tijdens landschapsmodus dan in het midden van het beeld houdt. Volgens het gerucht gaan de nieuwe versies van de iPad Air en Pro hier dus ook op overstappen. 

Middelpunt gebruiken selfiecamera

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Heb je een iPad (Pad Air 2022, iPad Pro 2022) waar de camera aan de korte zijde zit, dan is de ongemakkelijke camerapositie op te lossen door ‘middelpunt’ te gebruiken. De camera blijft hiermee op jou gericht, ook als je je beweegt. Dit schakel je tijdens een FaceTime-gesprek in door op ‘Effecten’ te tikken en vervolgens op ‘Middelpunt’. Nu past de camera zich aan jouw positie aan.

iPad Air en Pro updates 2024

Heel 2023 zag geen nieuwe iPad, dus het wordt tijd voor vernieuwing in de iPad line-up. Die gaat het dit jaar waarschijnlijk ook krijgen. Volgens verschillende welingelichte bronnen krijgen alle iPad-modellen dit jaar een nieuwe versie. Zelfs de iPad mini gaat waarschijnlijk eind dit jaar de eerste update krijgen sinds 2021. 

De herpositionering van de ‘selfiecamera’ betekent dat de nieuwste iPad Pro en iPad Air samen met de iPad 10 allemaal de camera op dezelfde plek gaan krijgen. Dit brengt eenheid in de verschillende iPads, wat eerder alleen gold voor de iPad 10. Het is nog niet duidelijk of dit ook voor de iPad mini geldt.