Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Krijgt ook de Apple Pencil usb-c? Volgens iOS 17 wel

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil usb-c

Steeds meer Apple-producten worden uitgerust met usb-c, en het lijkt erop dat de Apple Pencil binnenkort ook aan de beurt is. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Apple Pencil

De Apple Pencil is Apple’s eigen stylus voor de iPad. Er zijn twee versies: de Apple Pencil 1 en Apple Pencil 2. Welke je nodig hebt, ligt aan het iPad-model dat je hebt – je kunt niet zelf kiezen.

Hoe je de Pencil oplaadt of koppelt, verschilt per stylus. Zo laad je de Apple Pencil 2 op door ‘m magnetisch aan de zijkant van de iPad te klikken. Maar de Apple Pencil 1 kan dit niet. In plaats daarvan heeft hij een Lightning-aansluiting aan het uiteinde: om de stylus op te laden, moet je hem in de iPad stoppen of aan een kabel leggen.

Gezien alle iPad-modellen inmiddels usb-c hebben, werkt de Apple Pencil 1 nu nogal omslachtig. Al komt daar mogelijk verandering in.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple Pencil met usb-c

Vannacht is iOS 17.1 bèta 2 verschenen, en daarin zit een verwijzing naar het opladen van Apple’s stylus met behulp van usb-c. In de code van de software staat namelijk ‘Koppel aan usb-c om binnenkort op te laden’, meteen gevolgd door ‘Apple Pencil Batterij Heel Laag’. En gezien er geen Apple Pencil met usb-c is, betekent dit mogelijk dat de stylus wordt vernieuwd.

Het is nog onduidelijk of het hier om een compleet nieuwe Pencil gaat, of een vernieuwde versie van de Apple Pencil 1. Ons gevoel zegt het laatste. Een soortgelijk verhaal zagen we vorige maand namelijk ook al bij de AirPods Pro 2. Het oplaaddoosje van deze oortjes kreeg toen een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning, maar verder veranderde er niets.

Een Apple Pencil 1 met usb-c komt vooral van pas voor de iPad 2022. Dit is de tiende generatie van de iPad, en is de eerste versie van Apple’s ‘reguliere’ tablet met een usb-c-aansluiting. Maar gek genoeg is deze iPad nog steeds compatibel met de Apple Pencil 1, niet zijn opvolger. Wil je de stylus met deze iPad opladen of koppelen, dan heb je de zogenaamde ‘usb-c-naar-Apple Pencil-adapter’ nodig: een plastic tussenstukje om een kabel aan de Pencil en iPad te koppelen. Nogal omslachtig dus.

Derde generatie?

Nog een mogelijk scenario: de code in de iOS 17-bèta verwijst niet naar een Apple Pencil met usb-c, maar naar het opladen van de Pencil met de usb-c-naar-Apple Pencil-adapter. In dat geval verandert er voorlopig wellicht helemaal niets aan de stylus.

Het lijkt dan waarschijnlijker dat Apple aan een Apple Pencil 3 werkt. Deze stylus zou weleens helemaal geen aansluiting kunnen hebben, net als de tweede generatie van de Pencil. En om Apple’s huidige stylus-aanbod wat minder verwarrend te maken, zou het al helemaal mooi zijn als deze stylus compatibel is met alle iPad-modellen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors