Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is wat we weten over de nieuwe iPad Air 2022

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Dit jaar krijgt de huidige iPad Air eindelijk een opvolger. En hij is lang mysterieus gebleven, want er is weinig gelekt over het product. Na vandaag weten we wél wat we mogen verwachten van deze nieuwe iPad Air 2022.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iPad Air 2022: alles wat we weten over het nieuwe model

De nieuwe iPad Air verschijnt dit jaar nog, maar het ziet ernaar uit dat deze helemaal niet zo vernieuwend wordt. Tenminste, niet in vergelijking met de iPad mini en de iPad Air 2020.

Volgens de Japanse blog Mac Otakara krijgt de vijfde generatie iPad Air features die vergelijkbaar zijn met die van de zesde generatie iPad mini. Dit komt neer op het volgende: hij krijgt de A15 Bionic-chip, een 12-megapixel ultragroothoekcamera aan de voorkant, 5G voor cellular modellen en Quad-LED True Tone voor de kleurechtheid.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het design van het toestel is ook niet baanbrekend. Mac Otakara beweert namelijk dat deze hetzelfde zal zijn als die van de vierde generatie iPad Air uit 2020. De website noemt hierbij specifiek dat de camera aan de achterkant weer één lens krijgt.

Zijn de geruchten waar, dan is de iPad Air 2022 een combinatie van twee oudere iPads. Oftewel: hij is perfect wanneer je van de features van de mini houdt, maar van het ontwerp van de Air. En hopelijk hoef je niet lang meer te wachten, want misschien wordt hij dit voorjaar tijdens Apple’s eerste event van 2022 al aangekondigd.

OLED-scherm?

In 2021 werd herhaaldelijk geroepen dat de iPad Air 2022 met een OLED-scherm zou worden geleverd. Toch was de pret van korte duur, want later bleek dat deze plannen van de baan waren. Nu wordt gefluisterd dat dit tot niets is gelopen omdat Apple en Samsung niet tot een overeenkomst zijn gekomen.

Hiermee is nog niet alles gezegd: een nieuw bericht meldt dat de twee techbedrijven momenteel weer met elkaar onderhandelen. Komen ze er deze keer wel uit, dan verschijnt er op zijn vroegst pas in 2024 een iPad met OLED-scherm.

Bron: MacRumors